Στην πρωτοπορία το Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης” Αυστραλίας

Του ΧΑΡΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*

Ήταν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, όταν ανέλαβα ως νέος διευθυντής του Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης». Ήταν δώδεκα καταπληκτικοί μήνες με πολλές επιτυχίες και το κολλέγιό μας αναγνωρίστηκε από τη σχολική κοινότητα ως ένα πολύ καλό σχολείο σε όλους τους τομείς.

Η χορωδία του Κολλεγίου απέκτησε εξαιρετική φήμη και αναγνώριση στην ευρύτερη κοινότητα. Οι αθλητικές μας ομάδες γίνανε ισχυρότερες και καλύτερα εκπαιδευμένες κερδίζοντας συχνά τα βραβεία σε αθλητικούς αγώνες. Οι ακαδημαϊκές ομάδες του Κολλεγίου «Debating» και «Tournament of Minds» απέδωσαν εξαιρετικά καλά, κερδίζοντας κορυφαίες θέσεις δίπλα σε Γυμνάσια, όπως το Ivanhoe Grammar, Our Lady of Mercy and Box Hill Secondary College

Για άλλη μια φορά, μαθητής μας, της Β’ Λυκείου είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Ελληνική Νεολαία Αυστραλίας στη Βουλή των Ελλήνων Εφήβων. Προσφέραμε στους μαθητές μας εκτός σχολικού προγράμματος την ευκαιρία για απόκτηση πτυχίου «Hospitality» με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή. Οργανώσαμε δύο θεατρικά μιούζικαλ με απόδωση στα αγγλικά, «Bell on Tail» και «Μύθοι του Αισώπου»

– Το τμήμα των Καλών Τεχνών του Κολλεγίου παρουσίασε την πολύ επιτυχημένη έκθεση «Red Fly». Η μελέτη των Θρησκευτικών έχει ισχυρότερη παρουσία στο Κολλέγιό μας μέσα από το μάθημα της Ορθοδοξίας, τις προγραμματισμένες επισκέψεις των κληρικών και τους εκκλησιασμούς των σπουδαστών μας. Επίσης, το νέο μάθημα της Βυζαντινής Εικονογραφίας εισήχθει από το 2012.
Οι μαθητές του Κολλεγίου προετοιμάζονται από τους δασκάλους μας με εξατομικευμένα προγράμματα διδασκαλίας για καλύτερα αποτελέσματα. Το 2012 παρήχθησαν εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις των NAPLAN από όλες τις τάξεις με τεράστιες βελτιώσεις στον τομέα των Μαθηματικών. Το year 3 αρίστεύσε σε όλα τα γνωστικά επίπεδα. Το πρόγραμμα ομαλής μετάβασης των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο επέτρεψε στους μαθητές μας να συμμετάσχουν στα βασικά μαθήματα της Α΄ Γυμνασίου – Αγγλικά, Μαθηματικά και Επιστήμη – κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Η επιτυχία των μαθητών μας κατά το 2012 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και TAFE είναι σχεδόν 100%. Αυτή η επιτυχία είναι η απόδειξη ότι χρησιμοποιούνται σωστές στρατηγικές και προγράμματα για την εξασφάλιση θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
– Εισήχθη το πρόγραμμα «Life Skills» για τους μαθητές του Γυμνασίου.
– Εισήχθη το πρόγραμμα «KidsMatter» με σκοπό να στηρίξει τις εκδηλώσεις του Κολλεγίου και την ευημερία όλης της σχολικής κοινότητας. Με την πολύτιμη βοήθεια των γονέων και των μαθητών, εθελοντικά, σε τρία Working Bee, βάψανε όλες τις στήλες των κτιρίων στις αποχρώσεις της Ελιάς, δίνοντας μια εντελώς νέα εμφάνιση στο Κολλέγιο μας και με υψηλής πίεσης σύστημα καθαρισμού πλήθυκαν όλα τα εξωτερικά δάπεδα και οι σκάλεςτου Γυμνασίου.
– Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποπεράτωσης του γηπέδου του Δημοτικού με την επικάληψή του με τεχνιτό γρασίδι, η πίστα για το άλμα εις μήκος και σε λίγες μέρες θα παραδoθεί και η καινούργια παιδική χαρά. Στο σχεδιασμό μας βρίσκονται και άλλα έργα αναβάθμησης των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου, όπως τα εργαστήρια Χημείας και Φυσικής, η γκαλερί του Κολλεγίου και το μεγαλο γήπεδο.

Θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και την επιμονή των μαθητών μας καθώς και την αφοσίωση των καθηγητών τους.
Όντας δάσκαλος και Συντονιστής Εκπαίδευσης για σχεδόν 28 χρόνια έχω να πω ότι ένας μεγάλος δάσκαλος πραγματικά νοιάζεται για κάθε μαθητή στην τάξη. Ένας μεγάλος δάσκαλος κάνει περισσότερα από ό, τι το εργασιακό του ωράριο. Ένας μεγάλος δάσκαλος εμπνέει την αγάπη της μάθησης, και παρακινεί τους μαθητές να θέλουν να αμφισβητήσουν για να μαθαίνουν. Γνωρίζουμε ότι οι καλοί δάσκαλοι, μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Έτσι, κάθε δάσκαλος έχει μια μεγάλη ευθύνη.

Ο σκοπός του Κολλεγίου μας για το 2013 είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και φροντίδα για τους μαθητές μας καλλιεργώντας το Ορθόδοξο Χριστιανικό ήθος και την Ελληνική παράδοση, σε συνεργασία με τις οικογένειες. Το πάθος των καθηγητών μας είναι να παρέχουν το καλύτερο για τους μαθητές τους. Και χωρίς εξαίρεση, το κάνουν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δερβης κ. Ιεζεκιήλ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κόντη και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την αμέριστη υποστήριξή τους στην επίτευξη των στόχων του Κολλεγίου.

* Ο Χάρης Λαδόπουλος είναι διευθυντής  του Κολλεγίου «Αγ. Ιωάννης»

Πηγή: Neoskosmos.com