Καθαίρεσε ο Τσίπρας από την επιτροπή Δικαιωμάτων, τον Νάσο Θεοδωρίδη

Σαφές μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος ότι δεν μπορούν πλέον να διαφοροποιούνται αισθητά από τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε, με δηλώσεις τους, να δίνουν “επιχειρήματα” στους εχθρούς της πατρίδας, έστειλε με την απόφασή του για καθαίρεση του Ν. Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Δικαιωμάτων…  του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας. Αφορμή ήταν οι θέσεις που εξέφρασε για τις βραχονησίδες των Ιμίων, αλλά και για τη χρήση της “Μακεδονικής Γλώσσας” στα ελληνικά Δικαστήρια! Την απόφαση καθαιρέσεώς του μετέφερε στον Ν. Θεοδωρίδη ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω του twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,  με ιδιαίτερα έντονο τρόπο είχε αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του στελέχους του κόμματος, Νάσου Θεοδωρίδη και μάλιστα μέσω twitter, αναφέροντας  πως “οι προσωπικές απόψεις του Ν. Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπροσωπούν κατ’ ουδένα τρόπο”. Με τον τρόπο αυτόν απάντησε και στη Νέα Δημοκρατία που καλούσε το κόμμα του κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί και να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις αυτές.Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες αναρτήσεις του στο Facebook έγραφε πως τα Ίμια κατά τον ίδιο ονομάζονται Καρντάκ, όπως δηλαδή αποκαλούν τη βραχονησίδα οι Τούρκοι. 

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα Ίμια κατά την παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, σημειώνοντας πως τα Ίμια “είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο”. 

Και συνεχίζει λέγοντας πως το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων”.Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε χθες η ΡΗΡ, ο κ. Θεοδωρίδης είχε προκαλέσει με γραπτό μήνυμά του και για το ζήτημα των Σκοπίων ανακαλύπτοντας “Μακεδινή Γλώσσα”! Μάλιστα και για το ζήτημα αυτό η Νέα Δημοκρατία είχε αντιδράσει δυναμικά , χαρακτηρίζοντας  “προκλητική πρόταση”  την “αξίωση” του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιείται η “μακεδονική γλώσσα” στα ελληνικά δικαστήρια…

Στην ανακοίνωση αυτή που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία τονίζονταν ότι <ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ζητά προκλητικότατα, με ανάρτησή του στο facebook, να χρησιμοποιείται η “Μακεδονική”, όπως την αποκαλεί, γλώσσα στα ελληνικά δικαστήρια>.

Η κυβερνητική παράταξη καλούσε, μάλιστα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποπέμψει το στέλεχος και συνεργάτη του γιατί, όπως τόνιζε, “διαφορετικά θα πρόκειται για θέση του κόμματος και όχι του στελέχους”.

Ως κατακλείδα ήλθε η απόφαση του κ. Τσίπρα να απομακρύνει από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχός του.