“Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή”

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο είναι σε εξέλιξη στη στη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ενάντια στο άνοιγμα των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Κλειστός ο σταθμός μετρό στην Κατεχάκη.

Περισσότερα απο 600 άτομα εχουν συγκεντρωθεί στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και πολιτικών φορέων -ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ενάντια στην εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στα νέα της γραφεία στην περιοχή.

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό “Κατεχάκη” και οι λεωφόροι Κηφισίας και Αλεξάνδρας, στο ύχος οπου γίνεται η συγκέντρωση.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην λεωφόρο Μεσογείων, κοντά στο Μετρό Κατεχάκη.

Στο κάλεσμά τους οι οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες που συμμετέχουν στη διοργάνωση της αντιφασιστικής διαδήλωσης, αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή και όσοι διάκεινται από φασιστικές ιδέες είναι “ανεπιθύμητοι στους Αμπελόκηπους”, ενώ αναφέρονται και σε σειρά περιστατικών φασιστικής βίας, που συνδέονται απευθείας με τη Χρυσή Αυγή.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλαιό Φάληρο στην πλατεία Φλοίσβου, με αφορμή το μαχαίρωμα μαθητή από μαθητές προσκείμενους στη Χρυσή Αυγή. Στη συγκέντρωση αυτή καλεί η ΕΛΜΕ των Νοτίων Προαστίων, αλλά και πολλές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

NewsIt.gr