Η Σπάρτη στη δεύτερη θέση των 10 δημοφιλέστερων παγκοσμίως προορισμών το 2013

Feb 10, 2013 @ 10:36
Οι καλές δημόσιες σχέσεις διέπονται από τον χρυσό κανόνα «δούναι και λαβείν». Η χώρα μας που φημίζεται άλλωστε και για την φιλοξενία της δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει ένα βρετανό που αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την Λακωνία και την Σπάρτη. Σαν άλλος «αγγελιαφόρος» ο βρετανός δημοσιογράφος του Guardian Jamie Lafferty δεν αντιμετωπίστηκε όπως στην κινηματογραφική ταινία από τον Λεωνίδα που τον έριξε στο πηγάδι αλλά ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. Το μόνο κοινό σημείο ήταν η περίφημη φράση «This is Sparta» που άκουσε από την Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας που του έστειλε πρόσκληση για να γνωρίσει από κοντά την περιοχή.
Ο Jamie Lafferty με ρεπορτάζ του στις 4/1/2013 με θέμα «10 of the best bargain city breaks in 2013», κατατάσσει τη Σπάρτη στη δεύτερη θέση των 10 δημοφιλέστερων παγκοσμίως προορισμών city break για το 2013.
Άνθρωποι της Ένωσης Ξενοδοχείων επικοινώνησαν με το συντάκτη του δημοσιεύματος δημοσιογράφο κ. Jamie Lafferty  και του απέστειλαν επίσημη πρόσκληση. Από την πλευρά του ο βρετανός δημοσιογράφος αποδέχτηκε την πρόταση να επισκεφθεί τη Σπάρτη και τη Λακωνία «για να γνωρίσει από κοντά τον ιστορικό τόπο μας και την πληθώρα των φυσικών καλλονών του».
Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων της περιοχής ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσουν και τον δημοσιογράφο αλλά και την εφημερίδα Guardian για το εξαιρετικό δημοσίευμα. Επίσης, έχουν εκφράσει τις ευχαριστίες τους και στην γνωστή αεροπορική εταιρία EasyJet (easyjet.com) για τη νέα γραμμή Gatwick-Καλαμάτα, που πρόσθεσε στα δρομολόγια της. Προορισμός που εκτός από τη Μεσσηνία «επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στο νομό Λακωνίας» Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους Βρετανούς ταξιδιώτες «να γνωρίσουν ένα σημαντικό ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον, καθώς και έναν πλήρως οργανωμένο τουριστικό προορισμό, τον οποίο γνωρίζουμε άλλωστε πως εκτιμά ιδιαίτερα».
Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Guardian http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wb3Gujv3UIQJ:www.guardian.co.uk/travel/2013/jan/04/10-best-bargain-city-breaks-2013+jamie+lafferty+guardian+sparta&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr