Κάτοχοι κινητού το 97% των Ελλήνων

Σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari, η χρήση του κινητού αρχίζει πλέον από πολύ μικρές ηλικίες, καθώς το 5% των παιδιών ηλικίας 7-9 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο, ποσοστό που αυξάνεται στο 32% για τις ηλικίες 10-12 ετών. Κυρίαρχη τάση – ιδιαίτερα μεταξύ των μικρότερων ηλικιών – φαίνεται να αποτελεί η στροφή προς τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones). Σήμερα, υπολογίζεται ότι το 26% των αντρών και το 21% των γυναικών ηλικίας 13 – 70 ετών έχει smartphone, με τα ποσοστά να εμφανίζονται πολύ υψηλότερα στις νεαρές ηλικίες, καθώς στην κατηγορία 13 – 34 ετών το ποσοστό κινείται μεταξύ 37% και 41%.

 

Το 68% χρησιμοποιεί τη συσκευή του για να ακούει μουσική ή ραδιόφωνο, το 57% για να «σερφάρει» στο διαδίκτυο, ενώ το 37% «ποστάρει» φωτογραφίες και video στο Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Αν και αρκετά δημοφιλή, τα smartphones, πάντως, φαίνεται ότι δεν αξιοποιούνται αρκετά από τους κατόχους τους, αφού μόνο οι μισοί (51%) έχουν «κατεβάσει» έστω και μία εφαρμογή (app) στη συσκευή τους.

 

Σε απόλυτους αριθμούς, πάντως, οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας έφταναν στο τέλος του 2011 περίπου τα 15,2 εκατομμύρια, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, ο αριθμός των συνδρομητών μειώθηκε κατά 5,3 εκ. (-26,1%) τα έτη 2009 –2011κυριως εξαιτίας της διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών, αλλά τα τελευταία τρίμηνα δείχνει τάσεις ανάκαμψης.

inews.gr