Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Σε πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν  οι αγρότες μετά την απόφαση που πήραν στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης στη Νίκαια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου η κυβέρνηση να  ικανοποιήσει τα δίκαια, όπως τονίζουν, αιτήματά τους και προς αυτή την  κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις: να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη  σύσταση συντονιστικού οργάνου, να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να  πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από  όλα τα μπλόκα, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και  φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Που υπάρχουν αγροτικά «μπλόκα»

Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού  Αθηνών-Θεσσαλονίκης όπου και έγινε η σημερινή πανελλαδική σύσκεψη, συγκεντρωμένοι αγρότες υπάρχουν ακόμα : στο νομό Ημαθίας, στην κομβική  διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού  Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως  της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ  βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Επίσης υπάρχουν… τρακτέρ στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος  της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, με ένα νέο  μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Παράλληλα, σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους  έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο  Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Με αγωνία αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στις  αποφάσεις που πήραν οι αγρότες, δεδομένου του ότι πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης ανακοίνωσε  τις αποφάσεις των τριών πολιτικών αρχηγών -οι οποίες όμως δεν ικανοποίησαν  τους αγρότες.

Παράλληλα, η θέση του πρωθυπουργού Αντώνη  Σαμαρά σε ανάλογες κινητοποιήσεις (μέσα μεταφοράς και πλοία) ήταν τέτοια που  δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωπες οι  αστυνομικές δυνάμεις με αγρότες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της  χώρας.