Το θέμα της Κύπρου στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup

Το θέμα της Κύπρου αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες , στο οποίο θα μετάσχει και η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.Είναι ενδεικτικό πως στις Βρυξέλλες θα συνοδεύσει τη κ. Λαγκάρντ το κλιμάκιο του ΔΝΤ που ασχολείται με την Κύπρο (με επικεφαλής τη Ντέλια Βελκουλέσκου), για περαιτέρω διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Πάντως, επισήμως η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρίσκεται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει εκτός από τις εργασίες του Eurogroup και σε εκδήλωση προς τιμή του απερχόμενου Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας αναμένεται να κάνει σήμερα σύντομη παρέμβαση και να ενημερώσει το Συμβούλιο για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2013.

Πρέπει να σημειωθεί πως η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου αποτελούσε προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Στο Eurogroup αναμένεται να εξετασθούν οι ευρωπαϊκές θέσεις εν όψει της Συνόδου του G-20 στην Μόσχα και ζητήματα σχετικά την επιδίωξη φιλικής προς την ανάπτυξη δημοσιονομικής εξυγίανσης, στα πλαίσια του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Newsroom ΔΟΛ