Η Google μπορεί να πληρώσει στην Apple έως $1 δισ. για να βρίσκεται στο iOS

Google, για να έχει τη μηχανή αναζήτησής της ως εξορισμού επιλογή στο λειτουργικό iOS, έδωσε το 2009 το ποσό των 82 εκατομμυρίων δολαρίωνστην Apple, και τώρα εικάζεται πως θα πληρώσει πολλά περισσότερα.

 

 

Σε έκθεσή της η Morgan Stanley αναφέρει πως η Google θα μπορούσε να πληρώσει στην Apple ακόμη και ένα δισεκατομμύριο δολάρια, για να παραμείνει η δική της search engine η εξορισμού μηχανή αναζήτησης στο iOS το 2014.

 

Μπορεί αυτό το ποσό να ακούγεται εξωπραγματικό, όμως μπορεί να μην είναι και τόσο υψηλό για την Google, η οποία κερδίζει το μεγαλύτερος μέρος των χρημάτων της μέσω αναζητήσεων. Έτσι, δε μπορεί να χάσει το προνόμιο αυτό που έχει, αναλογιζόμενος κάποιος τη μεγάλη διείσδυση που έχουν οι συσκευές της Apple στην αγορά.

 

Καθώς η Microsoft προωθεί τη δική της μηχανή, τη Bing, κάνοντάς την default μηχανή αναζήτησης στo Xbox 360, στις ταμπλέτες της Surface, αλλά και σε Nokia καιBlackBerry τηλέφωνα, η Google θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει ως default επιλογή σε δημοφιλείς συσκευές.

 

Είναι κοινό μυστικό, πως Apple και Google έχουν μια ιδιότυπη μορφή σχέσης, ωςανταγωνιστές και συνεργάτες ταυτόχρονα. Όμως, δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για την Apple να κερδίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια, διατηρώντας αυτή τη συμφωνία.