Κρουαζιέρα – εφιάλτης για 4.229 άτομα

Πηγή: Reuters, BBC – Newsdesk ΣΚΑΪ-Τελευταία Ενημέρωση: 08:21 13/02/2013

Στο εσωτερικό του πλοίου η κατάσταση είναι χαοτικήΣτο εσωτερικό του πλοίου η κατάσταση είναι χαοτική

Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί η κρουαζιέρα με το Carnival Triumph για 4.229 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, από την Κυριακή το πρωί (τοπική ώρα) οπότε ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Δεν σημειώθηκαν  τραυματισμοί.
Το πλοίο, το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα, ρυμουλκείται  στο λιμάνι της Αλαμπάμα, όπου αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη. Αρχικά ήταν να  ρυμουλκηθεί στο Μεξικό, αλλά αποφασίστηκε αλλαγή του προορισμού.
Στο  εσωτερικό του η κατάσταση είναι χαοτική, καθώς οι τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει, δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για  να βρουν φαγητό.
Όπως δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ο πρόεδρος της εταιρίας Carnival Cruise Lines, Τζέρι Κάχιλ, λειτουργούν οι περισσότερες από τις 23 κοινόχρηστες τουαλέτες και ορισμένες τουαλέτες στις καμπίνες, ενώ παραδέχτηκε  ότι οι συνθήκες στο πλοίο είναι δύσκολες. Πάντως, οι συνθήκες υγιεινής του πλοίου που περιγράφουν οι επιβάτες στους  οικείους τους, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες… Όπως αναφέρουν μάλιστα, εξ  αιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, αναγκάζονται να κοιμούνται στο κατάστρωμα.
Τη Δευτέρα το προσέγγισε ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, προκειμένου να το  εφοδιάσει με φαγητό. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει τα  χρήματα στους επιβάτες, ενώ ακύρωσε τις άλλες δύο προγραμματισμένες κρουαζιέρες  του πλοίου.
Το 272 μέτρων πλοίο είναι 14 ετών.
Πλοίο της ίδιας  εταιρίας είχε παρόμοιο περιστατικό το 2010 και οι επιβάτες είχαν μείνει στον  Ειρηνικό Ωκεανό για τρεις μέρες…

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/223732/krouaziera-efialtis-gia-4229-atoma/#ixzz2KlOzpXfk Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook