Ο Κυπριακός Τύπος, 14 Φεβρουαρίου 2013


Οι προεκλογικές δραστηριότητες και δηλώσεις των υποψηφίων Προέδρων και των κομμάτων που τους στηρίζουν τρείς μέρες πριν από τις εκλογές, το τελευταίο διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια την Παρασκευή, οι δηλώσεις για το ενδεχόμενο κούρεμα του κυπριακού χρέους και οι εξελίξεις στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προβάλλονται επίσης οι διαμαρτυρίες των κατόχων αξιογράφων, οι εξελίξεις με τα εργοστάσια στο Πέρα Χωρίο Νήσου και το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας.

«Η αλλαγή έρχεται!» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Αλήθειας» που αναφέρεται στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση χθες βράδυ του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «Από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά».Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρει ότι ανοίγουν αύριο επίσημα τα κρατητήρια της Μεννόγειας χωρητικότητας 256 ατόμων. Επίσης η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της γράφει ότι το κόστος συμμετοχής στις παγκύπριες εξετάσεις είναι 100 ευρώ και μαθητές δεν έχουν χρήματα να το καταβάλουν.

Η «Σημερινή» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Τελευταία πράξη με μονόλογο Χριστόφια» και γράφει ότι αντί της διάσκεψης Τύπου ο Πρόεδρος θα προβεί σε διάγγελμα την Παρασκευή διάρκειας 20 λεπτών. Αλλού αναφέρει ότι το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις από τη Λευκωσία για την αδειοδότηση παλαιστινιακής τράπεζας στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα η «Σ» γράφει ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσει ενόρκως ο 24χρονος Λιβανέζος που κατηγορείται για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Υπό τον τίτλο «Ψάχνουν αναποφάσιστους» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα γράφει ότι τα επιτελεία έχουν μπροστά τους τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και προετοιμάζονται. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται σε δηλώσεις και τοποθετήσεις αξιωματούχων για το ενδεχόμενο κούρεμα του χρέους και τον έλεγχο από ιδιωτικό οίκο για το βρώμικο χρήμα στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με έκθεση του ΚΟΑ, 7 στους 10 αστυνομικούς είναι υπέρβαροι και ότι ο Αρχηγός αστυνομίας ζήτησε να βρεθούν τρόποι για να μπουν οι αστυνομικοί στα γυμναστήρια.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα με τίτλο «Διεκδικούμε για την Κύπρο» και αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Σταύρου Μαλά ότι τις επόμενες δύο Κυριακές αποφασίζουμε ποιος μπορεί μαζί με μια ισχυρή πολιτική ομάδα να διαπραγματευτεί με την Τρόικα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για προθέσεις του ΔΗΣΥ για την ΚΡΕΤΥΚ με  απειλές κατά του Σόλωνα Κασίνη.Η «Χ» επίσης γράφει ότι οι οικοδόμοι ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία τη σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και έπιασαν δουλειά.

Με κύριο τίτλο «Χάθηκε η εμπιστοσύνη στην διατροφική αλυσίδα στην ΕΕ» η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρεται στο διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας που ταλανίζει την Ευρώπη και γράφει ότι οι κυπριακές αρχές ελέγχουν εταιρεία που εδρεύει στη Λεμεσό. Αλλού αναφέρεται στο θέμα των αξιογράφων και τη χθεσινή διακοπή συνάντησης της Λαϊκής από τους κατόχους. Επίσης προβάλλει την διαμαρτυρία των κατοίκων του Πέρα Χωρίου Νήσου για τη λειτουργία εργοστασίων χημικών στην περιοχή τους.

 

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε