Θα Τιμήσουν Φιλέλληνα Νομπελίστα Καθηγητή

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος, ένα επιστημονικό δίκτυο άνω των 2000 ομογενών Ελλήνων και Κυπρίων ιατρών και βιοεπιστημόνων σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία 30 χωρών των 5 ηπείρων του πλανήτη απονέμει στις 22 Φεβρουαρίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τον τίτλο του «επίτιμου μέλους» στο Φιλέλληνα Νομπελίστα Καθηγητή Δρ. Χάραλντ ζουρ Χάουζεν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας, όπως αυτή εκφράστηκε με τη συγγραφή επιστολής που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science.

Στην επιστολή αυτή, η οποία συνυπογράφηκε από 23 νομπελίστες, απευθύνεται έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατηρήσουν σταθερή ροή ερευνητικής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ως τη μόνη διέξοδο ενίσχυσης της καινοτομίας και της ανάπτυξης στη χώρα για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης. Στην ίδια ενότητα στην οποία θα γίνει η απονομή της διάκρισης του επίτιμου μέλους του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου στον καθηγητή ζουρ Χάουζεν θα γίνει και η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμ. Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Παν. Ιωαννίνων.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 7 μμ της 22ης Φεβρουαρίου 2013 στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου “Κάρολος Παπούλιας” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά την εναρκτήρια ενότητα του 1st Symposium in Clinical & Translational Medicine για ειδικευόμενους ιατρούς και νέους ερευνητές που οργανώνει ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Συλλόγος και τέθηκε υπό την αιγίδα του Παν. Ιωαννίνων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δρ. Κωνσταντίνος Δροσάτος

Πρόεδρος ΔΣ Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου

Konstantinos Drosatos, MSc, PhD

Associate Research Scientist

Columbia University

Department of Medicine

630W 168th st, P&S 9-513

New York, NY 10032, USA

Tel: +1-857-222-6503 (USA), 6937939525 (GR, 21-25

Φεβρουαρίου)

Fax: +1-212-305-5384

kd2277@columbia.edu