Με την ελληνική ομογένεια ο νέος Έλληνας Πρέσβης στην Καμπέρα

Το ζεύγος Δαφαράνου και η γενική πρόξενος, Ελένη Λιανίδου, με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Το ζεύγος Δαφαράνου και η γενική πρόξενος, Ελένη Λιανίδου, με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Με το νέο πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρα, συναντήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και εξέτασαν θέματα που αφορούν την Κοινότητα και την ομογένεια γενικότερα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της Κοινότητας και η δημιουργία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επανεργοποίηση του προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών με την Ελλάδα με την ευκαιρία των εγκαινίων του Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα στεγασθεί στο νέο πολυώροφο κοινοτικό κτίριο, που αναμένεται να έτοιμο μέσα στο 2014.

Ο κ. Δαφαράνος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ανησυχίες της Κοινότητας όσον αφορά τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τους ομογενείς, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιληφθεί του θέματος, ενώ συμφώνησε ότι απαιτείται ένα απλοποιημένο σύστημα για να αποφεύγεται η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των ομογενών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συγκέντρωση που προγραμματίζει τη Δευτέρα η Κοινότητα για το φορολογικό θα παρευρεθεί και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Ελένη Λιανίδου.
Παράλληλα, συζητήθηκε και η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη για να παρευρεθεί και στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αντίποδες, ενώ θα συναντηθεί και με την Κοινότητα για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ιστορικό οργανισμό μας, αλλά και την ομογένεια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Δαφαράνος και για την επικείμενη υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας που θα επιτρέπει σε επισκέπτες ως 30 ετών να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους (work holiday visa). Ο Έλληνας πρέσβης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει πρόσθετα στοιχεία και ότι ο ίδιος πρόκειται να έχει σύντομα συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης κ. Μπόουεν.

Όσον αφορά στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα αυστραλιανά σχολεία, ο κ. Δαφαράνος τόνισε ότι έχει επαφές με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.
Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την Κοινότητα και τις δραστηριότητές της, λέγοντας ότι είναι ένας από τους πιο δυναμικούς ομογενειακούς οργανισμούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη υποστήριξή του. Συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο και τα σχέδιά του για το μέλλον, και ιδιαίτερα για τη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο όπως είπε θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ανέφερε ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και σημαντική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου για θέματα που αφορούν την Κοινότητα και την ομογένεια γενικότερα.

Την Τρίτη ο κ. Δαφαράνος και η σύζυγός του παρακάθισαν σε γεύμα του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HACCI) όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα.
Ο Έλληνας πρέσβης ανάπτυξε τις σκέψεις του για τοποθέτηση Εμπορικού Ακόλουθου στο Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης αλλά και για το πώς μπορούν να αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αυστραλία και ο τουρισμός από την Αυστραλία προς την Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρέσβης και η σύζυγός του επισκέφθηκαν και τα γραφεία του «Νέου Κόσμου» όπου συζήτησαν με τον διευθυντή, Χριστόφορο Γκόγκο, και τον αρχισυντάκτη, Σωτήρη Χατζημανώλη, μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ομογένεια

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε