Ανέβαλε την επίσκεψή του στα Σκόπια ο Επίτροπος Διεύρυνσης, Στέφαν Φίλε

 

Με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος ο Σ. Φίλε ανακοίνωσε ότι λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η χώρα, αναβάλει την επίσκεψή του στα Σκόπια την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Επίτροπος επρόκειτο να συζητήσει την πρόοδο σε θέματα ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο του Ενταξιακού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου με τα Σκόπια, ωστόσο επισημαίνει ότι η δεδομένη χρονική στιγμή δεν κρίνεται κατάλληλη για να συζητηθούν αυτά τα θέματα.
Συνεχίζοντας ο Επίτροπος Διεύρυνσης αναφέρει: “Είμαι απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου όσον αφορά τον τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου. Οι προηγούμενοι γύροι του Ενταξιακού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου έδωσαν την ευκαιρία να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις, καθώς και την ευκαιρία για άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η σημερινή κατάσταση υπονομεύει αυτήν την ευκαιρία”.

Καταλήγοντας ο Φίλε επισημαίνει: “Είναι επιτακτική ανάγκη οι πολιτικοί ηγέτες της πΓΔΜ να αναλάβουν την ευθύνη ώστε να βρεθεί μια λύση, αποδεικνύοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την ωριμότητα των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και ότι προέχουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της”.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε