Ο Εγκέλαδος «τρόμαξε» με 4.9 Ρίχτερ το νότιο Ιόνιο – 4.8 Ρίχτερ και στην Ιταλία

Ανοιχτά της Ζακύνθου και της Κορώνης καταγράφηκαν δύο σεισμικές δονήσεις από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο Εγκέλαδος «τρόμαξε» το νότιο Ιόνιο τη νύχτα

Στην πρώτη περίπτωση, η δόνηση σημειώθηκε στις 3.13 τα ξημερώματα της Κυριακής και ήταν ισχύος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό της εντοπίζεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου και σε μικρό εστιακό βάθος 10 χλμ.

Ακολούθησε μία ακόμη δόνηση νοτιότερα στο ίδιο τόξο, 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Μεθώνης. Η ισχύς του δεύτερου σεισμού ήταν επίσης 4,9 Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 05.42. Το εστιακό βάθος ήταν επίσης σχετικά μικρό, στα 17,5 χλμ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ…

​Εφιαλτικές μνήμες από παλαιότερους «θανατηφόρους» σεισμούς έφερε στους Ιταλούς η νέα σεισμική δόνηση ύψους  μεγέθους 4, 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το βράδυ περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε κοντά στις πόλεις Σόρα και Ίσολα ντελ Λίρι.

Εκτός από την  Ιταλική πρωτεύουσα, ο σεισμός έγινε αισθητός και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, καθώς και στη γειτονική περιφέρεια του Αμπρούζο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο Reuters.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές ζημιές.