Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύει τις αεροπορικές εταιρείες με την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία το 2012

13ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών ΔΑΑ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύει τις αεροπορικές εταιρείες με την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία το 2012

Τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, βράβευσε και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει το αεροδρόμιο σε ετήσια βάση.

Το 13ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, παρουσιάστηκε η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς για το «δύσκολο» 2012, η αναπτυξιακή πολιτική κινήτρων και τα στοχευμένα οικονομικά κίνητρα για τη διατήρηση και την τόνωση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας, καθώς και οι αισθητικές παρεμβάσεις και οι νέες υπηρεσίες του αεροδρομίου που εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Η αξιολόγηση των επιπτώσεων της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και της κρίσης της Ευρωζώνης στον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο, συζητήθηκε σε πάνελ εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών, στο οποίο συμμετείχαν ο κ. Kresimir Mlinar από την Croatia Airlines, ο κ. Christopher Shern από τη SAS και ο κ. Javier Suarez από τη Vueling Airlines.

Επίσης, σε πάνελ με θέμα τις εξελίξεις στον αεροπορικό και τουριστικό χώρο, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης και ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ.

Έμφαση δόθηκε και φέτος στο θέμα της ανάπτυξης του «e-travel», το οποίο ανέπτυξαν οι κύριοι Γιώργος Μπαλιούσκας, Εμπορικός Διευθυντής της «airtickets.com» και Νίκος Γουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της «e-Travel».

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρείες το 2012, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρείες:

A.  Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

* Το βραβείο απονεμήθηκε στην Transavia.com, η οποία το 2012 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια του 2011. Στην ίδια κατηγορία έλαβε ειδική τιμητική διάκριση και η Air China.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2012

* H Cyprus Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2012, ενώ η Turkish Airlines και η Air France έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (Thin Route )

* Το βραβείο κατέκτησε η Royal Jordanian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2012.

Δ.   Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο

* Το βραβείο κατέκτησε η Transaero για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2012.

Ε. Βραβείο Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού

* Το βραβείο κατέκτησε η British Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Λονδίνου ως Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν η Aegean Airlines και η easyJet.

Z. Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού εκτός Ευρώπης

* Το βραβείο κατέκτησε η Qatar Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη της Ντόχα ως Κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης.

Η. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2012 /2011)

* H εταιρεία SAS Scandinavian Airlines τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν οι Turkish Airlines και η Air France.

* Η Aeroflot βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

* Η Etihad Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.  Στην ίδια κατηγορία η Qatar Airways και η Middle East Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

* Η Egypt Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

Θ. Βραβείο για την εταιρεία με τους περισσότερους νέους προορισμούς στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

* Η Air France τιμήθηκε ως η εταιρεία με τα περισσότερα νέα δρομολόγια στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για το 2012.

* Η εταιρεία Egypt Air τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2012, ενώ έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση η SAS Scandinavian Airlines και η Aeroflot.

Ειδικά βραβεία:

* Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2012 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

* Η Emirates τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2012 μεταξύ των διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).