Η σεξουαλικά απελευθερωμένη Ισλανδία απαγορεύει το πορνό!

Είναι η χώρα των γκέιζερ, των ηφαιστείων και των Βίκινγκ. Είναι επίσης μία από τις πιο φιλελεύθερες και απελευθερωμένες σεξουαλικά χώρες του κόσμου και η μοναδική που έχει ομοφυλόφιλη Πρωθυπουργό – την Τζοάνα Σιγκουρνταρντοτίρ, η οποία έχει δηλώσει ότι είναι λεσβία. Σύντομα όμως η Ισλανδία ενδέχεται να είναι γνωστή και για άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε μερικούς μήνες μπορεί να είναι η πρώτη χώρα στον (δυτικό) κόσμο που θα έχει απαγορεύσει το διαδικτυακό πορνό.

Επειτα από το θετικό πόρισμα της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, η κυβέρνηση του Ρέικιαβικ ξεκίνησε έρευνα για να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να απαγορεύσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου σε ολόκληρο το νησί. «Είμαστε μια φιλελεύθερη και προοδευτική κοινωνία όσον αφορά τον γυμνισμό και τις σεξουαλικές επαφές», δηλώνει η Χάλα Γκουναρσντοτίρ, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Δεν προσεγγίζουμε το πρόβλημα όντας κατά του σεξ αλλά κατά της βίας. Το ζήτημα δεν αφορά την ελευθερία του λόγου αλλά την προστασία των μικρών παιδιών. Οι στατιστικές δείχνουν ότι κατά μέσο όρο ένα παιδί βλέπει πορνό στο Διαδίκτυο στην ηλικία των έντεκα και αυτό μας ανησυχεί, όπως ακριβώς μας ανησυχεί η ολοένα περισσότερο βάναυση και εξευτελιστική φύση όλων αυτών στα οποία εκτίθενται τα παιδιά».

 

Πηγή: Τα Νέα