Αυστραλία: Απίστευτη ντροπή και όμως αληθινή

20 Feb. 2013, 12:35πμ

Οι θάνατοι από αφυδάτωση και υποσιτισμό στα γηροκομεία της Βικτώριας υπερδιπλασιάστηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια!

Σύμφωνα με προχθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Herald Sun» τα πρόσφατα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας δείχνουν ότι 595 τρόφιμοι γηροκομείων της Πολιτείας μας πέθαναν πεινασμένοι και διψασμένοι από το 2008 έως το 2011, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 πέθαναν άλλοι 187 (δηλαδή, περισσότεροι από ένας την ημέρα!) από τις ίδιες αιτίες.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, η εφημερίδα θυμίζει στους αναγνώστες της ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε αποκαλύψει ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή μεταξύ 2008 και 2011, η αφυδάτωση και ο υποσιτισμός ήταν η αιτία ή μέρος των αιτιών, που έχασαν τη ζωή τους 731 ασθενείς στα νοσοκομεία της Βικτώριας!

Οι αποκαλύψεις εκείνες ανάγκασαν την πολιτειακή κυβέρνηση και την αρμόδια υπηρεσία να διεξάγουν έρευνα. Αναφερόμενος στο πιο πάνω θέμα, το γραφείο του υπουργού Υγείας της Πολιτείας μας, David Davis, πληροφόρησε την εφημερίδα ότι η έρευνα βρίσκεται στα τελευταία της στάδια.

Τους τελευταίους 54 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία, πέθαναν συνολικά στη Βικτώρια πάνω από 1.500 άτομα από δίψα και πείνα! Τα πιο πάνω στοιχεία δόθηκαν στην εφημερίδα από το υπουργείο Δικαιοσύνης όταν η εφημερίδα επικαλέστηκε τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει την ελευθερία στην πληροφόρηση.

Στο μεταξύ, αρκετές οικογένειες ασθενών σε νοσοκομεία και τροφίμων σε γηροκομεία κατηγόρησαν τους αρμόδιους των νοσοκομείων όταν διακόπτουν την ενδοφλέβια παροχή τροφής και νερού σε δικούς τους ανθρώπους.

Μία γυναίκα ανάφερε στην εφημερίδα ότι η 88χρονη μητέρα της θα είχε πεθάνει πριν δύο χρόνια από σηψαιμία και αφυδάτωση αν δεν είχε επέμβει η ίδια.

Πηγή:Neoskosmos.com