Οι τρομοκράτες είχαν έτοιμη βόμβα που θα πυροδοτούσαν με κινητό!

– Μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε σχεδιάσει με λεπτομέρειες τη συνδεσμολογία βόμβας που θα πυροδοτείτο με κινητό τηλέφωνο – “Θησαυρούς”, βρήκε στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια η αντιτρομοκρατική – Μόνο η τρομοκρατική οργάνωση Λαϊκή Θέληση είχε κάνει τέτοια χτυπήματα με κινητό

Το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα – εγχειρίδιο το άφηνε σε άλλο μέλος της οργάνωσης προκειμένου να επεξεργαστεί ίσως ακόμη και να… υλοποιήσει. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα η μοναδική τρομοκρατική οργάνωση που έχει προβεί στις πυροδοτήσεις βομβών με κινητό τηλέφωνο είναι η «Λαϊκή Θέληση».
Θεωρούν πως πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, αφού το σχεδιάγραμμα – εγχειρίδιο  έχει γραφεί και σχεδιαστεί από μέλος των «πυρήνων» και απευθύνεται σε άλλο μέλος της οργάνωσης.
Πρόκειται ουσιαστικά για οδηγίες – συμβουλές στην κατασκευή βόμβας με συγκεκριμένη συνδεσμολογία. Σύμφωνα με την πρώτη ανάγνωσή της από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εμφανίζει ομοιότητες κατασκευής με βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο παρελθόν.
Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση στις 29/5/2004 λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες,  προέβη στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε φοριαμό στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ο οποίος πυροδοτήθηκε με κινητό τηλέφωνο.
Η έκρηξη έγινε… κατά λάθος από μία ηλικιωμένη γυναίκα που πήρε τηλέφωνο τον ανιψιό της, ο οποίος όμως είχε αλλάξει νούμερο.
Να σημειωθεί ότι η βομβιστική επίθεση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ήρθε λίγες μέρες μετά τις αντίστοιχες επιθέσεις με βόμβες «κινητού» στα τρένα της Μαδρίτης που είχαν αφήσει πίσω τους περίπου 200 νεκρούς. Στις 17 Φεβρουαρίου 2010 η ίδια οργάνωση και πάλι με κινητό πυροδότησε βόμβα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη στο Περιστέρι.
Ίδιου τύπου βόμβες, που επρόκειτο να ενεργοποιηθούν με κινητό τηλέφωνο αλλά δεν εξερράγησαν, τοποθέτησε η οργάνωση στις 24 Ιουνίου 2008 σε κτίριο στο Μαρούσι που στεγάζει γραφεία εταιρειών γερμανικών συμφερόντων, καθώς και στα γραφεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στον Ν. Κόσμο.
Η «Λαϊκή Θέληση» είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση και στις 20 Μαΐου του 2009 στα γραφεία της επενδυτικής εταιρείας του κ.Τρεπεκλή στην οδό Λυκαβηττού, ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Δύο μήνες πριν, στις 19 Μαρτίου 2008 η ίδια οργάνωση είχε πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, απέναντι ακριβώς από τον Άρειο Πάγο.
Στο «ενεργό»… οίκημα ασφαλείας, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσία το διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, βρέθηκε επίσης και ένα «λεξικό» κρυπτογράφησης ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης με φράσεις και προτάσεις κωδικοποιημένες για τις συνομιλίες τους.
Το συγκεκριμένο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20  στα Τουρκοβούνια, έχει νοικιαστεί αρχές Οκτωβρίου, από τον Δημήτρη Πολίτη. Έχει χρησιμοποιήσει πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο έχει βρεθεί μέσα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπως και το πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης της οικίας, για περίπου ένα χρόνο. Βρέθηκαν επιπλέον 9 πλαστά δελτία ταυτότητας και χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία περίπου 25  πολιτών. Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι σε άλλο οίκημα της οργάνωσης στην οδό Ελ. Αλαμέιν 19 στα Σίδερα Χαλανδρίου είχε βρεθεί εξοπλισμός για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας.
Το διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο. Δηλαδή του Φοίβου Χαρίση και Ανάργυρου Ντάλιου.
Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας του Δημήτρη Πολίτη, 9 – 10 κινητά τηλέφωνα, πολλές κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ, είδη ρουχισμού, σακίδια, μια άδεια θήκη κιθάρας, εξαρτήματα καθαρισμού όπλων. Ιδιαίτερη ερευνητική σημασία δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα 5-6 κλειδιά  σπιτιών, 5 USB και την κάρτα μνήμης που έχουν βρει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.
Οι ίδιοι αξιωματικοί μιλούν για ένα «ενεργό» σπίτι των «πυρήνων», από το οποίο κάποια μέλη έφυγαν από αυτό λίγες ημέρες πριν απο τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Θεωρούν επίσης, ότι από το εσωτερικό του έχουν περάσει συλληφθέντα και μη μέλη της οργάνωσης και επισημαίνουν ότι θα αποτελέσει ερευνητικό «θησαυρό» για το μέλλον.
Να σημειώθεί ότι έξω από το σπίτι βρέθηκε και μία μοτοσυκλέτα, τύπου εντούρο, κίτρινου χρώματος, η οποία εικάζεται ότι ανήκε σε έναν εκ των υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και τις ληστείες σε Φιλώτα και Βελβεντό.  Η μηχανή αυτή εξετάζεται εξονυχιστικά από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.
Κάτοικοι της περιοχής είπαν στους αστυνομικούς ότι το διαμέρισμα είχε συνέχεια κλειστά τα παραθυρόφυλλα και ούτε ποτέ είχε ακουστεί μουσική ή τηλεόραση.  Κάποιοι άκουγαν να επισκέπτονται άγνωστοι το διαμέρισμα στις μεταμεσονύκτιες ώρες.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 16ο κατάλυμα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και το 4ο  που εντοπίζει η ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη ληστεία στο Βελβεντό.
Κύριο μέλημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι ο εντοπισμός των τεσσάρων ασύλληπτων μελών των νέων «Πυρήνων» -δύο εξ αυτών είναι οι φοιτητές Φοίβος Χαρίσης και Ανάργυρος Ντάλιος- και η αποφυγή ενός νέου ένοπλου κτυπήματος ή ληστείας. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Νάουσας εντοπίσθηκε το τζίπ του οδοντίατρου που είχαν αρπάξει πριν από ένα μήνα στην προσπάθεια  διαφυγής τους, οι   δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό. Το τζιπ ήδη εξετάζεται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια  ενώ πραγματοποιείται εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή.

Πηγή: NewsIt.gr