FAZ: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ «πολλαπλασιαστές μιας κρίσης»

«Πολλαπλασιαστές μιας κρίσης» είναι ο τίτλος του εκτενούς άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη  Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει αριστερό λαϊκιστή.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα το  τελευταίο διάστημα με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος με τους  πολλαπλασιαστές. Η εφημερίδα σημειώνει: «Κατά την άποψη του Τσίπρα και μερικών  λαϊκιστών αστέρων των ελληνικών μίντια, δεν υπάρχει πια κρίση. Εάν  παρακολουθήσει κανείς αυτές τις δηλώσεις, η ανεργία, το βουνό των χρεών και το  τεράστιο δημόσιο έλλειμμα δεν είναι συνέπεια μιας στρεβλής ανάπτυξης δεκαετιών, η οποία ενισχύθηκε με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αποτέλεσμα ενός  κόμματος σε δεκαδικό αριθμό».

O γάλλος Πρόεδρος Φρ.Ολάντ με τον Αντ.Σαμαρά

Τέλος, μια σύντομη αναφορά στην επίσκεψη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ  στην Ελλάδα δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Επιγράφει το ρεπορτάζ «Ο Ολάντ ενθαρρύνει τους Έλληνες» και παραθέτει τις δηλώσεις του Γάλλου πρόεδρου  ότι το ταξίδι του στόχο είχε να δηλώσει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της  χώρας του, ενώ καταλήγει με μια σύγκριση με το ταξίδι της καγκελαρίου Μέρκελ  στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ DW

«Διαφορετικά από ό,τι πριν από τέσσερις μήνες με την επίσκεψη της  καγκελαρίου Μέρκελ, όταν το κέντρο της Αθήνας φυλάσσονταν από μεγάλες  αστυνομικές δυνάμεις και χιλιάδες είχαν βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας  εναντίον της, στην περίπτωση του γάλλου προέδρου δεν ελήφθησαν παρά τα  συνηθισμένα μέτρα ασφαλείας. Μεγάλες διαδηλώσεις δεν έγιναν».