ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Βάρδα να μην βρέχει!

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Βάρδα να μην βρέχει!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Δύο και περισσότερα χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε οι Αθηναίοι  περιμένοντας να τελειώσουν τα έργα βελτίωσης του εδάφους, νέας επίστρωσης και νέας μεθόδου στήριξης των σιδηροτροχιών του Ηλεκτρικού Πειραιά-Κηφισιάς και με την πρώτη σοβαρή βροχή οι γραμμές πλημμύρισαν στο Μοναστηράκι  και βγήκε «εκτός»!

Για την ακρίβεια, κόπηκε πάλι στα δύο ο ΗΣΑΠ! Πειραιάς- Καλλιθέα, Ομόνοια-Κηφισιά! Στο μεταξύ διάστημα, Καλλιθέα-Ομόνοια, κάπου 5-6 χιλιόμετρα, είτε το κάνετε ποδαρόδρομο να στρώσει και η κυτταρίτιδα, είτε παίρνετε ταξί και σας κοστίζει ο κούκος αηδόνι! Για λεωφορεία  «ναυλωμένα» από τον ΗΣΑΠ, ούτε λόγος!

Τώρα θα πείτε νέο έργο και πλημμύρισε; Είναι, προφανώς, η εκδίκηση των Ολυμπίων Θεών!  Με τις εργασίες, τότε, (Μάιος, 2011)  βρέθηκε ο  Βωμός των 12 θεών στο τμήμα Μοναστηράκι – Θησείο. Οι  ειδήμονες του έργου προχώρησαν  στην κατάχωση του Βωμού σε πείσμα των αντιδράσεων των (όσων…) 12θεϊστών  που προσέφυγαν (αδίκως, αφού έχασαν) στο Πρωτοδικείο της Αθήνας …

Και να ήταν μόνον η …οργή των Θεών! Με τη βροχή κόπηκε πάλι το ηλεκτρικό ρεύμα στην Φρεαττύδα, του Πειραιά. Άλλη, σύγχρονη Θεά αυτή, η περίφημη ΔΕΗ!  Έσπασαν δένδρα, γέμισαν λακκούβες, έκλεισαν δρόμοι!  Μια Αθήνα, Βενετία! Οι γόνδολες έλειπαν, αλλά δύο ευφάνταστοι νεαροί, στο Χαλάνδρι, έσωσαν την κατάσταση επιστρατεύοντας το κανό από τις θερινές τους διακοπές!

Α, και κείνο το κόκκινο «τρενάκι» που σε πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, μούσκεμα κι αυτό! Γέμισε η Αθήνα τρενάκια με …ρόδες!  Άσπρα, κόκκινα.  Να τα έσερναν  τουλάχιστον ωραία καφετιά  άλογα, θα θύμιζαν Φαρ Ουέστ και θα προσέλκυαν τουρίστες. Έτσι ατσούμπαλα και άχαρα όπως είναι τούτα τα βενζινοκίνητα τροχήλατα,  γιατί να τα …καβαλήσεις;  Που να σε πάνε, Σάματις έχουμε άλση και δάση, ποτάμια και λίμνες στο κέντρο;

Τρία ποταμάκια είχαμε, τα δύο τα …μπαζώσαμε!  Απέμεινε ο Κηφισός, βρώμικος και άχαρος κι αυτός πια, να περνάει από πάνω του η Αθηνών-Λαμίας, διαρκής ύβρις  (με την αρχαιοελληνική έννοια) για την ολυμπιάδα και την Αθηνά, την προστάτιδα της Αθήνας!

Που, αν είχαμε μυαλό, θα τα είχαμε αξιοποιήσει και τα τρία ποτάμια μας,  και τύφλα να είχε ο Σηκουάνας, που είναι και βρώμικος!

Τελικά, ο «δικός» μας ο Χρύσανθος (ναι, ναι, από την «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης)  θα σώσει την πρωτεύουσα! Θα την μετατρέψει σε παραθαλάσσιο θέρετρο, από Σούνιο μέχρι τα βράχια της Πειραϊκής. Επιτέλους! Να ξυπνήσει και «ο Στέλιος ο μπεκρής» που τόσα χρόνια κοιμάται «κι ονειρεύεται, πως την αυγή παντρεύεται…» Δηλαδή, καλά που παντρεύεται στον ύπνο του. Γιατί μ΄ αυτήν την κρίση, στο ξύπνιο σου, ούτε για αστείο!

Ξέρω, ξέρω, θα ξεσηκωθούν πάλι οι εραστές του «έτσι το βρήκαμε έτσι να το αφήσουμε»! Αλλά αν κατά το πώς το βρήκαμε αφήναμε γύρω μας όλα τα πράγματα, ούτε ο κόσμος θα είχε προοδεύσει ούτε και κείνοι θα είχαν επιβιώσει!..

Άστε που ακόμη θα ζούσαμε στις σπηλιές, δεν θα είχε εφευρεθεί  η κοσμοθεωρία τους, δεν θα την είχαμε ξεπεράσει και, εν τέλει, ίσως να μην είχαμε ανακαλύψει ούτε καν τον τροχό!..

Γι αυτό σου λέω, Χρύσανθε, μην μασάς, προχώρα.  Σε λίγο θα τρέμουν οι Κάνες, οι Κυανές Ακτές και οι Μαλβίδες!

Βάρδα να μην βρέχει και τότε!..