Ελλάς το …γραφειοκρατικό σου μεγαλείο!

Στη “φάκα” πιάστηκαν ήδη πολλά τρωκτικά του Δημοσίου αφού σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» ξεκίνησε ήδη και τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά!

Από τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το “Σώμα των Αδιάφθορων”, όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν εντοπιστεί υπάλληλοι που κατέλαβαν θέσεις με πλαστά πτυχία, υπαλληλοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις και παραμένουν στα γραφεία τους, ακόμη και υπάλληλοι “εξαφανισμένοι” από τις υπηρεσίες τους για καιρό αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος!

Σχετικά με τα πλαστά πτυχία, τα ευρήματα είναι πραγματικά συγκλονιστικά μιας και δεν πρόκειται για μία ή δύο περιπτώσεις αλλά για σωρεία υποθέσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η διευθύντρια σχολείου Στερεάς Ελλάδος που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση. Παρομοίως, υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18. Εντύπωση προκαλούν οι περιπτώσεις υπαλλήλων που δε γνωρίζουν γρυ αγγλικά σε θέσεις “ξενόγλωσσες”… Ας είναι καλά τα πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας! Αντίστοιχα βέβαια και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες έβγαλαν κι άλλα λαβράκια! Ειδκότερα, οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκαναν βρήκαν άδεια πολλά γραφεία… αφού οι υπάλληλοι μη έχοντας οποιοδήποτε έλεγχο θεωρούσαν ότι μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά όποτε -και αν φυσικά- ήθελαν! Οι κοπανες όμως είχαν και άλλη μορφή και μάλιστα “νόμιμη” με τη χορήγηση αδειών, πράγμα πολύ συνηθισμένο όπως αποκαλύπτεται για τους εκπαιδευτικούς.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι βάσει των ευρημάτων των ελέγχων θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο περίπου 7.000 υπάλληλοι. Πρόκειται για τους επίορκους και τους κοπανατζήδες που ψάχνει η κυβέρνηση για τις στοχευμένες αποχωρήσεις από το Δημόσιο που αποτελεί δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο των 25.000 διαθεσιμοτήτων που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2013.

NewsIt.gr