Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αποκαλυπτική, όπως χαρακτηρίζει, για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνέντευξη του κ. Γιάννη Δραγασάκη στη ΝΕΤ.
Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του» προσθέτοντας πως ο κ. Δραγασάκης, γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι της ΔΕΗ”.
«Με περισσή ειλικρίνεια, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε επί λέξει ότι: • την κατάργηση του “χαρατσιού” θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι) • θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο • δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια • δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.
Κατόπιν των ανωτέρω η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι κάποιος από τους δύο λέει ψέμματα «είτε ο κ. Τσίπρας που ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα επαναφέρει μισθούς- συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, είτε ο κ. Δραγασάκης λέει ψέματα».
«Περιμένουμε άμεσα να μας διευκρινίσουν τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν καλύπτονται από τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους. Και κάτι ακόμα: Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δημιουργία “πολεμικού συμβουλίου”, σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό; Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα της χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Για πλήρη σύγχυση του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του, προσθέτοντας πως η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιό της. «Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν μπορεί να απαντήσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση μέσω της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής. Περαστικά τους. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανταπάντηση της Νέας Δημοκρατίας
«Από το να κρύβεται πίσω από ύβρεις και από το διαρκές του κλαψούρισμα για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεών του, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει: Αλήθεια λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα τα επαναφέρει όλα –με έναν νόμο- στα επίπεδα που βρίσκονταν προ κρίσης, ή ο υπεύθυνος οικονομικής τους πολιτικής κ. Δραγασάκης που βγάζει ψεύτη τον αρχηγό του;» ανταπαντά η Νέα Δημοκρατία.