Ελληνοαυστραλός καλλιτέχνης υποψήφιος για βραβείο του ΟΗΕ

Ο ομογενής μουσικός Παναγιώτης Μουσαφειριάδης από τη Μελβούρνη είναι υποψήφιος για βραβείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο Παναγιώτης Μουσαφειριάδης που διευθύνει ορχήστρες συμφωνικής μουσικής είναι και ο δημιουργός του φορέα Cultural Infusion (Πολιτιστικές Εμπνεύσεις) της Αυστραλίας.
Ο φορέας αυτός έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια γιατί με συνέπεια και επιμονή αλλά και με έμφαση στην ποιότητα προωθεί την αρμονική συμβίωση διαφόρων εθνοτήτων μέσω του πολιτισμού.
Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος που ώθησε τον Παναγιώτη Μουσαφειριάδη στη δημιουργία του συγκεκριμένου φορέα:
*Να προωθήσει την κοινωνική και πολιτιστική αρμονία μέσα στην ευρύτερη αυστραλιανή πολυπολιτισμική κοινωνία κάνοντας χρήση και των δυνατοτήτων που προσφέρει το Διαδίκτυο.
Ο φορέας Cultural Infusion έχει συμπεριληφθεί στον τελικό κατάλογο δέκα φορέων από τον οποίο το τμήμα του ΟΗΕ UNAOQ θα επιλέξει έναν για να του απονείμει το βραβείο προώθησης αρμονικής συμβίωσης όλων των φυλών μέσω του πολιτισμού.
Η σχετική τελετή θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου στη Βιέννη παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Εκεί θα είναι και ο Παναγιώτης Μουσαφειριάδης ο οποίος πρωτοστάτησε και στον πολιτιστικό θεσμό «Λευκές Νύχτες» που έγινε το Σάββατο το βράδυ στη Μελβούρνη.

Σ.Χ – ΑΠΕ-ΜΠΕ