Επιτροπή από τον Κρις Σπύρου για την προώθηση της Χίλαρι Κλίντον για Πρόεδρο των ΗΠΑ

Feb 26, 2013 @ 22:57

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, ανακοίνωσε την ίδρυση επιτροπής για την προώθηση της  υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλιντον για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016. Ο Κρις Σπύρου, στις 19 Φεβρουαρίου 2013, κατέθεσε επίσημα έγγραφα στο Υπουργείο Εσωτερικών της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ με τα οποία πιστοποιεί την Επιτροπή με την ονομασία «In 2016 Run Hillary Run». Η Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ είναι η πρώτη που διεξάγει τις Προεδρικές Προκριματικές Εκλογές στις ΗΠΑ.

Μετά την επίσημη κατάθεση, ο Κρις Σπύρου δήλωσε: « Ο χρόνος έχει έρθει πια για να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, και το ιδανικό άτομο είναι η Χίλαρι Κλίντον.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν είναι πολύ νωρίς για την ίδρυση Επιτροπής για τις εκλογές του 2016, ο Κρις Σπύρου απάντησε: «Έχω 40 χρόνια εμπειρία στις Προκριματικές Εκλογές για την Προεδρία των ΗΠΑ. Στην Πολιτεία μας, στην Προκριματική Εκλογή, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς. Είναι μόνο πολύ αργά. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουμε την εκστρατεία, τόσο πιο πολλούς καρπούς θα δρέψουμε.»

Και συνέχισε ο Κρις Σπύρου: «Στο χωριό μου στην Ελλάδα, όταν μεγάλωσα ήξερα πολύ καλά ποιός μαζεύει τα πιο πολλά κάστανα. Αυτός που πάει νωρίς στο δάσος, μαζεύει σάκους γεμάτους. Αυτός που πάει αργά, γεμίζει τις τσέπες του, και αυτός που πάει αργότερα, γεμίζει την χούφτα του. Εμείς πάμε πρώτοι πρώτοι.»

Πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Νιου Χάμσαϊρ απέδειξε ότι η δημοτικότητα της Χίλαρι Κλίντον ήταν 63%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος της ίδιας Πολιτείας η δημοτικότητα της Χίλαρυ Κλίντον έφτασε το 87%.

Ο Κρις Σπύρου υπήρξε Αρχηγός των Δημοκρατικών της Βουλής του Νιού Χάμσαιρ, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Κυβερνήτης της ίδιας Πολιτείας. Το 1992 ο Κρις Σπύρου εξελέγη Πρόεδρος των Εκλεκτόρων του Προέδρου Μπιλ Κλίντον και στις Προκριματικές Προεδρικές Εκλογές το 2008, ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον

Πληροφορίες της ΡΗΡ αναφέρουν ότι από την ημέρα που  κατατέθηκαν εισήμως τα έγγραφα στο Υπουργείο Εσωτερικών της Πολιτείας, και έγινε γνωστή η προσπάθεια της Επιτροπής να πεισθεί η Χίλαρι Κλίντον να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2016, εκατοντάδες  μηνύματα Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών έχουν γίνει και εκατοντάδες τηλεφωνήματα έχουν φθάσει στο κέντρο που έχει συστηθεί (για την Ελλάδα: Κική Κονδυλοπούλου, τηλ. 210 3680042, 6934183393, email: cspirou1956@gmail.com)  εκφράζοντας τον ενθουσιασμό των ψηφοφόρων για το ενδεχόμενο να είναι η Χίλαρι Κλίντον “η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής”.

Πηγές του ΝΗ έλεγαν στην ΡΗΡ ότι η Αμερικανίδα πολιτικός χαίρει πολύ υψηλής δημοτικότητας στην Πολιτεία και πώς ειδικότερα οι Ελληνοαμερικανοί ψηφοφόροι είναι ένθερμοι φίλοι και υποστηρικτές  της Δημοκρατικής πολιτικού.

Μάλιστα, σύντομα θα ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών από ψηφοφόρους και όχι μόνον της Πολιτείας του ΝΗ προκειμένου να “ασκήσουν πίεση” στην Χίλαρι Κλίντον να αποδεχθεί να είναι η διεκδικήτρια του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά sites του ΝΗ των ΗΠΑ.

 

A former New Hampshire Democratic Party chairman is launching a movement to draft Hillary Clinton for president.  Chris Spirou announced formation of the committee yesterday.

“I don’t know whether she will be receptive or not,” Spirou said. “But her supporters in New Hampshire and the country are receptive to urging her to run.”

Spirou said supporters believe Clinton – former secretary of state, U.S. senator and first lady – can be the first female president.

Spirou has formed “In 2016, Run Hillary Run” to recruit supporters for the campaign.

He said they will soon have a website, In2016RunHillaryRun.org.

Spirou supported Clinton in her 2008 run for the White House.

New Hampshire has a history of using draft efforts to get candidates into the race, Spirou said.

His 45 years in politics in New Hampshire have taught him this, he said: “I never knew it was ever too early to think there was a primary.”

Clinton already is polling as the Democratic front-runner in the New Hampshire primary, far ahead of the runner-up, Vice President Joe Biden.

So a draft may not be necessary.

“It’s already clear that Clinton will have a lot of support here if she chooses to run,” University of New Hampshire political science professor Dante Scala said.

For English: eagletribune.com