Συνάντηση Θεσσαλών Ευρώπης στην Ιρλανδία «Θεσσαλική Ομάδα Ιρλανδίας με έδρα το Δουβλίνο»

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας επισκέφτηκε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2013 το Δουβλίνο Ιρλανδίας και μεταξύ άλλων συνάντησε την Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας κα. Θωμαΐδα Κακούλη, η οποία διετέλεσε Πρόεδρος στην Ελληνική Κοινότητα για πολλά χρόνια, όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και για την αναγκαιότητα της αναβάθμισης και λειτουργίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Στην επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Αβραάμ Λουτρίδη και με άλλους Θεσσαλούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ιρλανδία και συζήτησε μαζί τους την διεύρυνση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης με την Ομάδα Θεσσαλών Ιρλανδίας. Η νέα ομάδα των Θεσσαλών της Ιρλανδίας με έδρα το Δουβλίνο μελλοντικά μπορεί να εξελιχθεί σε Σύλλογο Θεσσαλών Ιρλανδίας.

Ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας προσκάλεσε τους Θεσσαλούς της Ιρλανδίας να παρευρεθούν στο 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα διοργανωθεί στη Νυρεμβέργη στις 30 Μαρτίου 2013.

Αντίστοιχες συναντήσεις και σκέψεις για την διεύρυνση της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης προγραμματίζονται με Θεσσαλούς συμπατριώτες που ζουν στην Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία και άλλες χώρες

Φωτογραφίας πρώτης σελίδας, ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, Διαμαντής Γκίκας.