Πήγαν να στήσουν απάτη 650 εκ. ευρώ σε Τράπεζα της Καλύμνου-Νεώτερα στοιχεία

ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έγιναν γνωστά, τα τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες στην Κάλυμνο, επιχείρησαν να μεταφέρουν 650 εκατ. ευρώ (!) από τράπεζα της Καλύμνου στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 63χρονος Γερμανός, ένας 60χρονος Ρουμάνος και ένας 61χρονος κτηματομεσίτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο κτηματομεσίτης μάλιστα είχε κερδίσει πρόσφατα 141.000 ευρώ σε κλήρωση του ΛΟΤΤΟ.

Ειδικότερα, αντιπρόσωπος Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε προχθές στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η Τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.
Συγκεκριμένα η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής Τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου.
Επιπλέον από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι την 26-02-2013 οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.
Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.
Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:
Α) στην κατοχή του 63χρονου

  • Μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Δυο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
  • Τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
  • Δυο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim
  • Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση

Β) στην κατοχή του 60χρονου

  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Δυο κινητά τηλέφωνα
  • Ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
  • Δυο σημειωματάρια με τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.