Ούτε όταν έρχονται οι …Γερμανοί

Mar 1, 2013 @ 18:31

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Ούτε όταν έρχονται οι …Γερμανοί!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

“Ένα μύθο θα σας πω/ που τον λέγαμε παιδιά”. Όχι, αν πήγε το μυαλό σας στο ότι ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αναγγελία της βλάβης των τηλεφώνων της ΡΗΡ στον ΟΤΕ, τα επισκεύασαν, τα δικά μου και εκατοντάδες άλλα στην ευρύτερη περιοχή,  απλά … χάσατε! Αυτό εάν συνέβαινε, δεν θα ήταν μύθος. Θα ήταν θαύμα!.. Και ως γνωστόν, ο τελευταίος που έκανε θαύματα επί της γης, ήταν ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, πριν από 2033 χρόνια!

Ούτε και η ποινή του ¨φτερωτού γιατρού” είναι μύθος. Είναι πραγματικότητα πολύ, μάλιστα, οδυνηρή. Διότι είναι εξοντωτική. Και διότι δεν του αναγνωρίστηκε ο  πρώτερος έντιμος βίος. Κοιτάξτε, ναι να πληρώσουν όσοι  (και εάν) έκαναν λαμογιές. αλλά να πληρώσουν όλοι όμως, έτσι;  Όχι άλλων να παραγράφονται τα αδικήματα  και άλλων να παραμένεουν άσβηστα…

Ούτε κύριε Γενικέ, των Εσόδων,  όσοι χρωστάνε 7.000 στο δημόσιο να πηγαίνουν φυλακή. Στη φυλακή να οδηγούνται όσοι έχουν να τα πληρώσουν και δεν τα πληρώνουν! Διότι τι θα πει χρωστά 5 ή 7 χιλιάρικα; Είναι έγκλημα τα 7000 και δεν είναι τα 6000;  Αυτό που πρέπει να μετράει είναι αν ο οφειλέτης έχει χρήματα για να ξεπληρώσει το χρέος του στο δημόσιο.  Αν δεν έχει, τι να κάνει; Να κλέψει; Τι ανοησίες είναι αυτές; Αγγίζουν τα όρια του πανικού.

Αφήστε την υποκρισία.  Δίνει ρεσιτάλ!  Τέλεια ανυποπληψία ενός κράτους που δεν σέβεται ούτε καν τον εαυτό του! Αν χρωστάει ο πολίτης 7000 ευρώ, τον πάει φυλακή. Αν το κράτος χρωστά στον πολίτη 100.000 ευρώ ή όσα, ΔΕΝ τρέχει τίποτα! Το κράτος λέει ένα “δεν συμψηφίζω” και πάει παρακάτω να εισπράξει από τον μη έχοντα και από αυτόν που του χρωστάει και ΔΕΝ του τα επιστρέφει!!!

Ναι, φταίνε και οι πολίτες σε πολλά. Το κράτος μας, όμως, ήταν, είναι και παραμένει επιεικώς απαράδεκτο…

Όπως και ο ΟΤΕ! Ο τηλεφωνητής ήταν συγκρατημένα ευγενής. Μετά από την τρικλοποδιά του ηχογραφημένου μηνύματος, που σκοπό έχει όχι να σε εξυπηρετήσει, αλλά να σε εξαποστείλει για να μην τους ενοχλείς, αν έχεις την έμπνευση να πατήσεις “0” συνδέεσαι με ζωντανό τηλεφωνητή!

Εγώ την είχα πρωϊ-πρωϊ. “Για την ασφάλεια της επικοινωνίας το τηλεφώνημα καταγράφεται…” Είναι σαν τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που εγκαθιστούν όλο και περισσότεροι τώρα τελευταία στα μαγαζιά τους δήθεν για να προστευθούν από τους κλέφτες… Τρομάρα τους. Πολλοί μάλιστα, ούτε που το αναρτούν σε κάποια ταμπέλα να το ξέρεις ότι σε καταγράφουν! Η ζωή  σου στις οθόνες τους, ερήμην σου! Και υποτίθεται είμαστε και ευρωπαϊκή χώρα που προστατεύει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Ας είναι. Πίσω στο τηλεφώνημα.

Ρωτώ και εγώ συγκρατημένα ευγενικά τον συνομιλητή μου, τι γίνεται με την τηλεφωνική σύνδεση. Του εξηγώ ότι είμαστε ηλεκτρονική εφημερίδα, λέω και το βαφτιστικό μου κλπ. Μου ζητά ένα λεπτό “να το κοιτάξω”… Αυτό το καταρραμένο “ένα λεπτό”… Τίποτε δεν διαρκεί περισσότερο (αναλογικά) από …ένα λεπτό! Μπορεί και πέντε. Και βάλε.

Επιτέλους βρίσκει ό,τι έψαχνε και μου ανακοινώνει με στόμφο κάτι που το ξέρω από την πρώτη ώρα που κόπηκαν τα τηλέφωνα. Ότι, δηλαδή,  η βλάβη είναι μεγάλη, αφορά την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομονοίας και πως… “δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Όταν θα είναι έτοιμο, μου είπε, θα σας στείλουμε μήνυμα στο κινητό σας”! Ε, να μην δώσουμε δουλειά και στα ιδιωτικά τηλεφωνικά δίκτυα;

Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι μία εβδομάδα χωρίς τηλέφωνα  σε μία επιχείρηση που βασίζεται στην επικοινωνία, είναι καταστροφή, αλλά μπα, μάλλον κάτι άλλο σκεφτότανε εκείνη την ώρα, γιατί ίσα που μου πέταξε ένα …δουλεύουμε μέρα νύχτα να τελιώσουμε, πριν μου κλείσει το τηλέφωνο! Και για τη μέρα δεν ξέρω. Για τη νύκτα, όμως, θυμάμαι την φουκαριάρα τη γιαγιά μου που έλεγε: Της νύκτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει!..

Τι φτιάχνετε καλέ,  ποντίζετε καλώδια στη ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου; Μία εβδομάδα, μέρα νύχτα, σημαίνει περισσότερες από δύο εβδομάδες εργασίμων ωρών… Αλλά γιατί παραπονιέμαι; Εγώ δεν σας έλεγα νωρίτερα ότι θαύματα πια δεν γίνονται στον τόπο μας;

Ούτε καν όταν φεύγει το δημόσιο και …έρχονται οι Γερμανοί!