Τι είπε ο πρωθυπουργός στην ταβέρνα του «Βασίλη» σε βουλευτές και υπουργούς

Να δώσει μηνύματα αισιοδοξίας προσπάθησε χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά οι παριστάμενοι βουλευτές του, αποχώρησαν οι περισσότεροι αρκετά πιο προβληματισμένοι, από το δείπνο που παρακάθισαν στην ταβέρνα της Κηφισιάς, «ο Βασίλης». Ναι μεν ο Αντ. Σαμαράς είναι αισιόδοξος και δίνει μια προοπτική καλυτέρευσης της κατάστασης μετά από πολύ καιρό, αλλά από την άλλη υπάρχει, όπως λένε οι βουλευτές της ΝΔ, η μεγάλη πίεση της κοινωνίας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
Αυτά τα προβλήματα τα μετέφεραν οι βουλευτές της ΝΔ, που συμμετέχουν στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, αλλά ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ότι είναι γνώστης της κατάστασης και κατά πάγια τακτική του συνέστησε υπομονή, πίστη και ελπίδα.
«Θέλω να ξέρετε ότι είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Σκεφθείτε ένα μαθηματικό διάγραμμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο κάτω τμήμα της καμπύλης. Όμως, μπροστά μας υπάρχει η ανοδική πορεία» είπε ο πρωθυπουργός, θέλοντας να τους τονώσει το ηθικό.
Οι περισσότεροι ήταν αγχωμένοι, καθώς νωρίτερα είχαν ακούσει τα μηνύματα από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες, τα νέα περί ενδεχόμενων απολύσεων στο δημόσιο τομέα και περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού και δεν φαίνεται ότι είχαν πεισθεί από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν ισχύουν. «Πολλά απ’ όσα λέγονται ισχύουν» φέρεται να ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός για να απαντήσει ότι η ελληνική κοινωνία έχει κάνει πολλές θυσίες και δεν αντέχει άλλο. Για να τους καθησυχάσει, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, τονίζοντας ότι ήταν ένα μήνυμα στην Ευρώπη. «Σιγά-σιγά, θα αλλάξει η πολιτική στην Ευρώπη. Είναι μονόδρομος και θα πάμε σε πιο ελαστικές πολιτικές. Αυτό δεν θα γίνει τυχαία, αλλά είναι απόρροια της κατάστασης που επικρατεί στον Ευρωπαϊκό Νότο»  τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ο Πρωθυπουργός άκουσε πολλά παράπονα και οι βουλευτές του μετέφεραν την οργή του κόσμου, αλλά ο ίδιος  έδειξε κατανόηση, τους είπε ότι τα ξέρει όλα και ζήτησε υπομονή, ενώ τους ανέφερε ότι όλα θα αλλάξουν σταδιακά προς το καλύτερο. Μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τους κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη και ειδικά για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, είπε ότι έκανε υπέρβαση στηρίζοντας την κυβέρνηση.
Στο δείπνο ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής Σταύρος Καλογιάννης και οι υφυπουργοί, Νότης Μηταράκης και Θανάσης Σκορδάς, ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.
Ιωάννης Μαρτέλλος  – See more at: newpost.gr