Χαμός στην είσοδο Παπανδρέου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – “Γιώργο γύρνα πίσω”

– “Νάτος… νάτος ο Πρωθυπουργός” φώναζαν κατά την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέουστο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ 
–  Χειροκροτήματα, συνθήματα και ταμπούρλα!
– Εμφύλιος πόλεμος και “καρφιά” μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεϊκών
– Γεγονός η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση
– Δείτε LIVE την ομιλία του Βενιζέλου 

Ούτε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα περίμενε τέτοια υποδοχή στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ. Ο Γιώργος Παπανδρέου την ώρα που εισήλθε στη σάλα του ΣΕΦ όπου διεξάγεται το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ γνώρισε την αποθέωση προκαλώντας την έντονη αμηχανία της πτέρυγας των “βενιζελικών”.
Με συνθήματα όπως ‘Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό”, “Παπανδρέου Παπανδρέου”, “Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός”, “Γιώργο γύρνα πίσω” κ.α. και με έντονα χειροκροτήματα και φωνές επευφημίας τα 2/3 των συνέδρων και αρκετοί “κλακαδόροι” που παρακολουθούσαν τις εργασίες από τις εξέδρες υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος χαιρέτισε όπως το συνηθίζει όσους περισσότερους μπορούσε και κάθισε στην πρώτη σειρά και άκουσε την ομιλία του πρώην υπουργού και στενού του συνεργάτη Παύλου Γερουλάνου που εκείνη την ώρα ήταν στο βήμα του συνεδρίου.

Σε κλίμα εμφυλίου το Συνέδριο

Σε γενικές γραμμές το κλίμα που επικρατεί στο Συνέδριο μοιάζει περισσότερο με κλίμα εμφυλίου πολέμου με τους Βενιζελικούς να ρίχνουν βολές προς του Παπανδρεϊκούς και αντίστροφα!

Κατά την ομιλία του συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Πέππα, οι “βολές” είχαν στόχους με ονοματεπώνυμο. Ο συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά “Οι ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ονοματεπώνυμο: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Σωκράτης Ξυνίδης”. Πρόκειται για τους Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου δηλαδή οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. “Αυτοί να έρθουν εδώ να πληρώσουν το ρεύμα και να απολύσουν τους εργαζόμενους στην Ιπποκράτους!” τόνισε ο κ. Πέππας.

Αργότερα ο Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε “Σύντροφε Πρόεδρε Γιώργο Παπανδρέου… Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι αριστερός ψάλτης της ΝΔ και ο δεξιός του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Παύλος Γερουλάνος απευθυνόμενος προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωσε “Πρόεδρε Βαγγέλη άκουσα την ομιλία σου, το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μίλησες στον Έλληνα. Αναφέρθηκες σε αυτόν αλλά δεν του μίλησες. Είναι βαθύτατα πολιτικό πρόβλημα αυτό” ενώ δε θα μπορούσε να μην αποθεώσει τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας “Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου έδωσε όραμα και προοπτική και είναι ανιστόρητο να μην αναγνωρίζεται αυτή η πορεία. Αν ο πολίτης μας δει να δίνουμε μάχες τότε θα μας θυμηθεί ο κόσμος και θα έχουμε μιλήσει και πάλι στην καρδιά του”.

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε “Αποχώρηση τώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά…!”

Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι προγραμματισμένη για τις 19:30, και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά από το Newsit.
Streaming Live by Ustream

Η νέα “εσωκομματική αντιπολίτευση” είναι γεγονός!

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συμφωνίας που υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες στο παρασκήνιο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μεταξύ της ομάδας “Καρχιμάκη” (απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ), της ομάδας των “υφυπουργών” (Σαχινίδης, Μωραϊτης. Δριβελέγκας, Όθωνας, Πεταλωτής..) και της ομάδας των “βορείων” (Τσιόκας, Τζιόλας…).

Στην περίπτωση μάλιστα που εγκριθεί ποσοστό σταυροδοσίας 30% τότε δεν αποκλείεται σε συνδυασμό με την “μπετοναρισμένη” ομάδα “Παναγιωτακόπουλου” να ελέγξουν την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής!

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ΕΚΑΠ ανακοίνωσε ότι μέχρι από λίγο οι υποψηφιότητες για τη νέα ΚΕ ανήλθαν στις 300 και ξεκαθάρισε ότι όποιος δεν πάρει την κάρτα συνέδρου απόψε τότε δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει αύριο.

NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε