Επιδρομή 30 εκατ. ακρίδων στην Αίγυπτο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τις… “Επτά πληγές του Φαραώ” στην… επιδρομή των ακρίδων η Αίγυπτος, όπου το φαινόμενο παρατηρείται από χθες το απόγευμα.

Το φαινόμενο χτύπησε τη περιοχή των Πυραμίδων και τα χωριά El-Raed και Youssef El-Sabae και οι ειδικοί εκτιμούν πως κάποια στιγμή την Κυριακή το απόγευμα μεγάλο μέρος της Αιγύπτου είχε κυριολεκτικά καλυφθεί από περισσότερα από 30 εκατομμύρια ακρίδες που κατέστρεψαν συστηματικά τις αγροτικές καλλιέργειες!

Ο Αιγύπτιος υπουργός Γεωργίας, Dr. Salah Abd Al Mamon, έκανε έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Γκίζας να μην κυκλοφορούν στο δρόμο για να μην υπάρξουν περιπτώσεις τραυματισμών, όπως και να μην ανάβουν φωτιές στο ύπαιθρο, στην προσπάθειά τους να διώξουν τις ακρίδες από τα κτήματά τους.

Παράλληλα, δήλωσε πως ο αιγυπτιακός στρατός και η αστυνομία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επιδρομή των ακρίδων “με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος”, ενώ το ίδιο πράττουν και οι ισραηλινές δυνάμεις.

Πάντως η μετεωρολογική υπηρεσία της Αιγύπτου προβλέπει πως μέσα στις επόμενες ώρες θα αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων και τα σμήνη των ακρίδων θα παρασυρθούν προς την Ερυθρά Θάλασσα και τη Σαουδική Αραβία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε