ΕΕ: Διαψεύδει ότι υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άντονι Γκραβίλι, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι δεν υφίσταται ιδιαίτερη ταξιδιωτική οδηγία της ΕΕ για τους υπαλλήλους των ευρωπαϊκών οργάνων, που επισκέπτονται την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι πρόκειται για “ταξιδιωτικές οδηγίες ρουτίνας” που αφορούν πόλεις σε όλα τα κράτη μέλη και σε τρίτες χώρες. Ο ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε ότι όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, οι ευρωυπάλληλοι λαμβάνουν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Επιτροπής, οδηγίες και συμβουλές, κάτι το οποίο έγινε και στην περίπτωση της Αθήνας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γκραβίλι διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε σημείωμα της Επιτροπής, το οποίο έκανε λόγο για ταραχές στην Αθήνα, λέγοντας ότι το κείμενο της Επιτροπής, που αφορά τις ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αθήνα, είναι “νηφάλιο και προσεκτικά μελετημένο” και συντάχθηκε σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και με την ελληνική αστυνομία.

“Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επικαιροποιούνται τακτικά, ανάλογα με την επιτόπια κατάσταση. Εν προκειμένω, οι οδηγίες δεν αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Αθήνα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι παρόμοιες συμβουλές εκδίδονται για πόλεις σε όλα τα κράτη-μέλη.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ως παράδειγμα ότι παρόμοιες ταξιδιωτικές οδηγίες έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για τις Βρυξέλλες όταν αναμένονται μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ταραχές.

http://www.newsit.gr