Στην Ελλάδα το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ- Θα προσκληθεί ο Αντ. Σαμαράς

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα προσκαλέσουν να παραστεί και να κηρύξει την έναρξη του 67ου  συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που θα διεξαχθεί φέτος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λιττόχωρο Κατερίνης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Γιώργος Παπαδόπουλος, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο “Αλεξάνδρειο” Ίδρυμα, από τις 8 μέχρι τις 12 Ιουλίου 2013.

Μάλιστα, για την προετοιμασία και την άρτια οργάνωση του συνεδρίου, θα φθάσει στην Ελλάδα τις επομένες ημέρες (11 Μαρτίου) Επιτροπή αποτελούμενη από τον Ύπατο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Αμερικής Κώστα Χατζηστεφανίδη, τον Παναγιώτη Μιτούλη και τον τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής  Γιώργο Παπαδόπουλο.

Όπως είπε στην ΡΗΡ η πρώην Ύπατος πρόεδρος Νίνα Περοπούλου, “δεδομένης και της κινητικότητας που παρουσιάζει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και των συνεχών προκλήσεων εκ μέρους τους, αλλά και των νέων επισκέψεων του Ειδικού Διαμεσολαβητού του ΟΗΕ κ. Νίμιτς σε Ελλάδα και Σκόπια, το συνέδριο της Παμμακεδονικής θεωρείται πολύ ενδιαφέρον καθώς εκτός από το εθνικό μας που έχουμε,  το 67 Αμερικής, θα γίνει και το Διεθνές στη Σιταριά, και θα γίνει και το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα 13 και 14 Ιουλίου στη Φλώρινα. Όπότε είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να έχουμε καλή παρουσία και καλή συμμετοχή και από τους Ελλαδίτες και από τους Μακεδόνες και από τους πολιτικούς”.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο, 66ο συνέδριο της Παμμακεδονικής,είχε πραγματοποιηθεί πέρισυ στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Από αριστερά προς τα δεξιά, Φώτης Γερασόπουλος, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Αχταρίδης, Ανδρέας Βουκίδης, Σεραφείμ Παπαγιάννης, Πίτερ Μιτούλης και Κώστας Χατζηστεφανίδης.