Αποκαθήλωσαν το ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη!

 

Mar 6, 2013 @ 19:16

*Λόγω της σημασίας του θέματος, η ανάρτηση θα παραμείνει και σήμερα Πέμπτη, 7 Μαρτίου, προκειμένου να δουν και να θαυμάσουν το “επίτευγμα” Μπουτάρη οι ομογενείς αναγνώστες μας και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα…. Θα αλλάζουμε περιοδικά μόνον τις φωτογραφίες, για  την κινητικότητα του πράγματος.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αποκαθήλωση ονείρων, ελπίδων οραμάτων, είχαμε  την Τετάρτη το πρωϊ στην -κατά τα λοιπά αποκαλούμενη και ως “πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού”- Θεσσαλονίκη! Η πινακίδα “Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού” ξεκρεμάστηκε, για την ακρίβεια ξηλώθηκε, από συνεργείο του Δήμου της συμπρωτεύουσας υπό τις επεφημίες του …ωσεί παρών δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη!

Ούτε ο πρώην πρόδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης, ούτε οποιοσδήποτε άλλος από το αλήστου μνήμης προεδρείο του  έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Μόνον η τ. Γραμματέας του ΣΑΕ, η Δρ Όλγα Σαραντοπόύλου έδωσε απέλπιδα μάχη για να αποφευχθεί αυτό που τελικά χθες υλοποιήθηκε με την άτεκτη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης που θυμίζει συμπεριφορά σκληρού σπιτονοικοκύρη!  Το προεδρείο του λεγόμενου ΣΑΕ δεν κατάφερε ούτε μία απόφαση να βγάλει που να εξουσιοδοτεί το νομικό σύμβουλό του ΣΑΕ κ. Παπαδόπουλο να προέβει στις δέουσες νομικές ενέργειες που θα διατηρούσαν τα γραφεία υπό τον έλεγχο του ΣΑΕ  τουλάχιστον μέχρι να εκλεγεί το νέο προεδρείο, το οποίο θα έκανε τις δέουσες συνεννοήσεις με τον κ. Μπουτάρη…

Έτσι η .,..Βαστίλη έπεσε υπό τα βουρκωμένα όματα των δύο διοικητικών υπαλλήλων, και της Γραμματέως η οποία από μακριά “έζησε” τηλεφωνικά την αντιστρόφως ανάλογη για την ομογένεια “ϊστορική στιγμή”. Κρίμα.

Βλέπετε δεν ήταν εγκαίνεια για να έχουμε πανηγύρια, φωτογράφιες και τσουγκρίσματα σαμπάνιας…  Δυστυχώς, ούτε όταν έστησαν το ΣΑΕ ρώτησαν την ομογένεια, ούτε όταν το αποκαθήλωσαν… Η Ομογένεια, ωσεί …απών!

Μάταια ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας πασχίζει από τη μακρινή Αυστραλία να πείσει ότι το ΣΑΕ ζει… Είναι σαν την γοργόνα που εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ζει…

Ελέω Μπουτάρη, τίποτε δεν είναι σήμερα όπως ήταν χθες. Ό,τι και αν αποδώσουν οι φιλότιμες, ομολογουμένως, προσπάθειες του κ. Τσιάρα, όσο και αν “βολευτούν” τα γραφεία του νέου (;) ΣΑΕ στο φιλόξενο “Υπουργείο Μακεδονίας” η Ομογένεια δεν θα διαθέτει πλέον δικό της “σπίτι” στην  συμπρωτεύουσα…

Η ΡΗΡ ήταν εκεί, στην “αποκαθήλωση”. Παρακολουθούσε από μακριά και φωτογράφισε  για λογαριασμό της ομογένειας. “Τετρακόσια χρόνια κάναμε για να αποκτήσουμε μία οργάνωση του απόδημου ελληνισμού. Άλλα τόσα θα κάνουμε για να δημιουργήσουμε μία νέα”. Λόγια του Γρ. Νιώτη, του πολιτικού που επί των ημερών του στο ΥΠΕΞ ιδρύθηκε το ΣΑΕ. Μας το εξομολογήθηκε παλαιότερα. Πάντα είναι, όμως επίκαιρο.

Σήμερα, οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη  παραμένουν απλήρωτες για ένα κομμάτι  δεδουλευμένων μέσα στο 2012,  και από 1ης Ιανουαρίου 2013 μέχρι και σήμερα… Μαθαίνουμε πάντως ότι επισκέφθηκαν το χώρο που τους διαθέτει ο Υπουργός  Μακεδονίας- Θράκης, κ. Θ. Καράογλου,  στο κτίριο του υπουργείου, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται ουσιαστικά για τρία γραφεία, ευρύχωρα, στον τελευταίο όροφο του υπουργείου.

Κατά τα λοιπά, ο σχεδιασμός για την ψήφιση του νεου Νόμου που θα διέπει εφεξής τη λειτουργία του ΣΑΕ,  φαίνεται ότι καθυστερεί με υπαιτιότητα (σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες) κάποιων πολιτικών κ0μμάτων που δεν στέργουν να ορίσουν  αντιπροσώπους τους, στην οργανωτική Επιτροπή. Ήδη διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και μοιάζει πλεόν μάλλον αδύνατον να προχωρήσει η παγκόσμια συνέλευση τον Ιούνιο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, ώστε να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου (του πρώτου …αυτοχρηματοδοτούμενου!) ΣΑΕ!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ

sae pinakida 2

 

 

sae pinakida3sae pinakida 4sae pinakida 5