Την κινητοποίηση του Ελληνισμού ζήτησε ο Τσιάρας από την Αυστραλία

Kινητοποίηση όλων των δυνάμεων του οικουμενικού Ελληνισμού, ζήτησε κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Αυστραλία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κ. Τσιάρας.Ο κ. Τσιάρας, εκτός των άλλων, συναντήθηκε και με το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (HACCI). Ενημέρωσε τους επικεφαλείς του HACCI σχετικά με τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψει το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, καθώς και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης. Τόνισε, μάλιστα, ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη οικονομική θέση από ό,τι ήταν ενάμιση χρόνο πριν.Ο πρόεδρος του HACCI, Νικόλαος Μυλωνάς, εξέφρασε την ανάγκη διαφάνειας του ελληνικού κράτους, ιδίως όσον αφορά το διμερές εμπόριο, όπως και τη σημασία ενός σταθερού ρυθμιστικού και φορολογικού πλαισίου. Δήλωσε ότι ένα σταθερό και διαφανές φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας, για την ενθάρρυνση και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.

Συζητήθηκε, επίσης, η επιτυχία της πρόσφατης εμπορικής αποστολής στην Αυστραλία από τη Θεσσαλονίκη και οι προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία μέσω διμερών εμπορικών πρωτοβουλιών.

Η ανάγκη για θέση εμπορικού ακολούθου στο Ελληνικό Προξενείο στη Μελβούρνη αναγνωρίστηκε από τον υφυπουργό, κ. Τσιάρα, όπως και από τον Έλληνα Πρέσβη στην Αυστραλία, Χαράλαμπο Δαφαράνο.

Στη συνάντησή του με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας- Βικτόριας, οι Αυστραλοί πολιτικοί έθεσαν στον Έλληνα υφυπουργό τα ακόλουθα θέματα:

* Να υπογραφεί η διμερής συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας για νέους ηλικίας 18-30 ετών.
* Να υπογραφεί διμερής συμφωνία για την υπογραφή αποφυγής της διπλής φορολογίας.

* Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς Αυστραλία.

* Η Ελλάδα να καλέσει επίσημα την Αυστραλία να συμπεριλάβει τη Λήμνο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο της απόβασης στην Καλλίπολη.

Μετά την Αδελαΐδα (τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία μετά την Πέρθη και τη Μελβούρνη) ο κ. Τσιάρας θα επισκεφθεί το Μπρίσμπεϊν και ακολούθως το Σίδνεϊ, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, όπου και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr