Πρώτη η Χίλαρι Κλίντον σε δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές του 2016

Η Χίλαρι Κλίντον έρχεται πρώτη στο ερώτημα ποιός θα πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας. Η πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία πρόσφατα αποχώρησε από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προηγείται με διαφορά των τριών Ρεπουμπλικάνων που επελέγησαν από το ινστιτούτο Κουίνιπιακ για φανταστικές αναμετρήσεις.
Με αντίπαλο τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσι, Κρις Κρίστι, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 45% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 37% για τον Ρεπουμπλικάνο.
Με αντίπαλο τον Πολ Ράιαν, συνυποψήφιο του Μιτ Ρόμνεϊ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ή τον Μάρκο Ρούμπιο, ανερχόμενο αστέρα του κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον φθάνει ακόμη και στο 50% της πρόθεσης ψήφου.
«Είναι προφανώς μακράν η πιο γνωστή και με περισσότερα από 20 χρόνια στη δημόσια σκηνή μπόρεσε να δημιουργήσει μια ευνοϊκή εντύπωση στους Αμερικανούς» σχολιάζει ο Πίτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ.
Ένας άλλος μη αμελητέος παράγοντας είναι το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός Ρεπουμπλικάνος «δεν πάει καλά αυτή τη στιγμή» τονίζει ο δημοσκόπος.

Ο Κρις Σπύρου

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει η ΡΗΡ, πρόσφατα ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου, πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, ανακοίνωσε την ίδρυση επιτροπής για την προώθηση της  υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλιντον για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.
Ο Κρις Σπύρου, στις 19 Φεβρουαρίου 2013, κατέθεσε επίσημα έγγραφα στο Υπουργείο Εσωτερικών της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ με τα οποία πιστοποιεί την Επιτροπή με την ονομασία «In 2016 Run Hillary Run». Η Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ είναι η πρώτη που διεξάγει τις Προεδρικές Προκριματικές Εκλογές στις ΗΠΑ.Μετά την επίσημη κατάθεση, ο Κρις Σπύρου δήλωσε: « Ο χρόνος έχει έρθει πια για να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, και το ιδανικό άτομο είναι η Χίλαρι Κλίντον.»  https://www.panhellenicpost.com/archives/41523

Η Χίλαρι Κλίντον, που την χρονιά των εκλογών θα είναι 69 ετών, δεν έχει πει τίποτε για τις προθέσεις της, αλλά ούτε έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια.  Έπειτα από τέσσερα χρόνια επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, έχει δηλώσει μόνο ότι θέλει να ξεκουραστεί.
*Με στοιχεία και από ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο