ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μπουτάρης κάνει κακό!

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Φέτος η αποκαθήλωση μας προέκυψε κομματάκι νωρίς, είναι αλήθεια. Εκεί κατά το Μάϊο την αναμέναμε, Μαρτιάτικα μας τσάκωσε!.  Με τα κρύα και τις βροχές. Ασορτί με τη γενικότερη κατάσταση…

Έτσι, πριν καν προλάβουμε να νηστέψουμε, πριν ν’ ακούσουμε το “Άρον-Άρον Σταύρωσον Αυτόν” ζήσαμε την εμπειρία της αποκαθήλωσης. Όχι, λευκό σεντόνι δεν είχανε. Είχανε όμως σχοινιά, είχανε σκάλες, είχανε και “κουμανταδόρο”! Ιούδα δεν χρειαζόντουσαν, καθότι ποιός να προβάλει αντίσταση; Και ποιόν να παραδώσει; Σε ποιόν;  Βουλεμένο γράμμα η αφωνία των προέδρων! Μην τους ψάχνετε… Σαν τα ποντίκια! Πήδηξαν πρώτα από το καράβι που το βούλιαξαν!..

Πρωϊ-πρωϊ κατέφθασε η κουστωδία! Δέκα νοματαίοι για επτά μέτρα πινακίδα! Α, ναι, την αποκαθήλωσαν δίχως να την σπάσουν. Μέγα επίτευγμα αυτό! Τι να σας πω, ούτε γέλιο δεν βγάζετε πιά!..

Πάλι καλά που έχουμε καρναβάλι και πάει ασορτί με τις μάσκες των προσώπων σας! Θυμάμαι εκείνη την φωτογραφία του Μπουτάρη από περασμένες αποκριές, όπου ντυμένος …χάρος, με μαύρη μπέρτα, μαύρα γυαλιά, μαύρα όλα του, βγήκε στη γύρα να μαζέψει ψυχές! Που να το ξέραμε τότε ότι ανάμεσά τους θα μάζευε και των Αποδήμων!

Και τώρα που καταλάβατε τη Βαστίλη, ηρεμήσατε; Σας πέρασε το γινάτι;  Σας έπεσε η λίμπιτο; Άντε μπας και μας πάθει τίποτα ο δήμαρχος και τι θα απογίνουμε χωρίς  Γιάννη; Έχετε ακούσει το “σαρανταπέντες Γιάννηδες ενός κοκόρου γνώση”;  Καμία σχέση. Ούτε τόση δεν διαθέτει! Όποιος ανακατεύεται  με τα πίτουρα τον τρωνε  οι κότες… Τις …κότες, ποιοί τις τρώνε;

Στην Ελλάδα για κάθε τι έχουμε και δυό τρεις παροιμίες. Πλούσια γλώσσα η ελληνική, με φτωχούς αξιωματούχους. Στο μυαλό… Γιατί για την τσέπη τους όλοι φροντίζουν και με το παραπάνω!

Όσο πιό ψηλά ανεβαίνει ένας κουφιοκεφαλάκης, τόσο μεγαλύτερο τουπέ αποκτάει. Είναι να μην σου κάτσει. Έτσι και σου ΄κατσε, την έβαψες.. “Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;”

Όχι δεν ξέρω και δεν με μέλει να μάθω… Γιατί κι αν μάθω, σε τι θα βελτιωθεί η ζωή μου;

Εκείνος όμως επιμένει… Ξέρεις ρε, ε, ξέρεις;

Αν είσαι κι αν δεν είσαι του δήμαρχου παιδί, εγώ θα σε φιλήσω κι ας κάμω φυλακή…

Ο χάρος βγηκε βγήκε παγανιά, μες τη δική μου γειτονιά!

Παιδιά, κρατηθείτε! Μην αντιδράτε τόσο δυναμικά, θα τον ξεκάνετε τον άνθρωπο!  Σιγά τώρα που σας έθιξε το θυρεό!! Μιά πινακίδα ήτανε αυτή. Έτσι κι αλλιώς το περιεχόμενο απεδείχθη τζούφιο!..

Οι δυό κοπελιές νόμιζαν ότι φυλάνε Θερμοπύλες!  κανονικά, δηλαδή, έτσι θα έπρεπε. Όμως, αντί, για Θερμοπύλες, φυλάγανε τις ψυχρές, άχαρες θύρες του κάτω κόσμου! Οπότε σου λέει ο Μπουτάρης: Δουλειά δεν είχε ο διάολος κλπ κλπ. θέλεις ν΄αρχίσουν να σκάβουν και να βρούνε πετρέλαιο;

Και έσπευσε να καπαρώσει τις …πετρελαιοπηγές! Τρομάρα του!  Και τρομάρα σε όποιον ομογενή διανοηθεί στο μέλλον να ψηφίσει ξανά Μπουτάρη! Ποτέ των ποτών!

Όχι για δήμαρχο, ούτε γι’ αστείο!!!

Μπουτάρης κάνει κακό!