Σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Άκης, η οικογένειά του και άλλοι 15

– Παραπέμπονται η πρώην σύζυγός του Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η νυν συζυγός του Βίκυ Σταμάτη και ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος
– Απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αποφυλάκιση με όρους
– Όλα τα ονόματα

Παραπεμπτικό για τους 19 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα, που καταλογίζεται στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που εκδόθηκε σήμερα για τη μεγάλη δικογραφία διαφθοράς.

Με το βούλευμά τους οι εφέτες (αριθμ. 545/2013) αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τόσο ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, όσο και άλλα 15 πρόσωπα, που από την επίπονη δικαστική έρευνα προέκυψαν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τους στην όλη υπόθεση.

Με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση οι:

* Άκης Τσοχατζόπουλος
* Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών
* Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια
* Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού
* Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας
* Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου
* Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου
* Γιάννης Σμπώκος
* Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
* Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού
* Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
* Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας
* Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
* Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος
* Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου
* Φώτης Αρβανιτίδης
* Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ
* Γιώργος Κωνσταντάτος

Με το βούλευμα κρίνεται, επίσης, ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου. Επίσης, παύει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.

Πηγή: NewsIt.gr

ΡΗΡ: Διαγράφτηκε ένα όνομα με την υπ’ αριθ. 7578/2018 Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.