Παραιτήθηκαν Γ. Μέργος και Τ. Αθανασόπουλος!

Την παραίτησή τους υπέβαλαν πριν από λίγο στον Γ. Στουρνάρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος. Στη θέση του πρώτου θα πάει η στενή συνεργάτης του υπουργού Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του κ. Αθανασόπουλου.

Το κλίμα για τον κ. Μέργο ήταν ιδιαίτερα βαρύ μετά την ομιλία του στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών όταν είχε ταχθεί υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού που είναι 586 ευρώ. Η άποψή του προκάλεσε πλήγμα στην κυβέρνηση αν και διεύψεσαν αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, το ποτήρι είχε ραγίσει για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος είναι και μέλος του δ.σ. του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οσο για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ η κυβέρνηση του χρέωσε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το οποίο η τρόικα μας προειδοποίησε ότι δεν πήγαινε καλά και ζητούσε επιτάχυνση. Στις 21 Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς είχε καλέσει την ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και είχε χτυπήσει «καμπανάκι» για το έργο της δίνοντας τελεσίγραφο μέχρι την άνοιξη ώστε να προχωρήσουν μια σειρά από διαγωνισμοί.

Φαίνεται ότι και στην περίπτωση αυτή οι σχέσεις με τον Γ. Στουρνάρα αλλά και με το Μαξίμου ήταν κακές και γι’ αυτό οδηγήθηκε σε παραίτηση.

imerisia.gr