Πιο πλούσιοι οι πλούσιοι

Κατά «μόλις» 28,7 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότεροι δηλώνουν οι 100 πιο εύποροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων που τηρεί το πρακτορείο Bloomberg, αφότου ο δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έφτασε σε ιστορικά υψηλά.Την Παρασκευή ο Dow Jones έκλεισε στις 14.397,07 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από ίδρυσής του τον Μάιο του 1896.

Τη μεγαλύτερη άνοδο απήλαυσε ο ιάπωνας Ταντάσι Γιανάι, ο οποίος σε βάθος… εβδομάδας έγινε πλουσιότερος κατά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με την αξία των περιουσιακών του στοιχείων να υπολογίζεται πλέον στα 16,3 δισεκατομμύρια, κάνοντας τον 48 πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου παραμένει ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, με περιουσία που υπολογίζεται στα 72,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 1,7 δισ. σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, τα πρωτεία του Σλιμ απειλούνται πλέον από τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, έχοντας μειώσει τη διαφορά μεταξύ του ιδίου και του Σλιμ στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Το «χάσμα» μεταξύ των δύο ανδρών ανερχόταν στα 14,5 δισ. τον Ιανουάριο.

Πηγή:skai.gr