Αποκριές στις γειτονιές της Αθήνας

Ο παλμός της αθηναϊκής Αποκριάς ξεκινά από την πλατεία Βαρβακείου και απλώνεται στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Σύνταγμα, στο Ζάππειο, στο λόφο του Φιλοπάππου και σε γειτονιές της πρωτεύουσας, στις Λέσχες Φιλίας και στα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα του δήμου Αθηναίων.

Δρώμενα και δράσεις για παιδιά οργανώνει ο δήμος σε καθημερινή βάση στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, ενώ την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Ζάππειο, οργανώνεται αποκριάτικος χορός με εργαστήρια ζωγραφικής, μουσικοκινητικά παιχνίδια και ξυλοπόδαρους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και άλλα εδέσματα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων και του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής.

Γλέντι για τα Κούλουμα οργανώνεται και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη από την πλατεία Βαρβακείου, με συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με πλούσια εδέσματα- προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ