Τσίπρας: Εκλογές- Κυβέρνηση: Θέλει ο λαός;

Με βάση τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει», ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα που θα οδηγήσουν όλο και περισσότερο τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό, αντί να πάρει νέα μέτρα, να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μέλλον του, αφήνοντας έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες και θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
Μιλώντας το μεσημέρι στη Νίκαια σε αντιφασιστική εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενος στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση, αλλά και στους ψηφοφόρους τους, με στόχο την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνηση της αριστεράς, κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ταυτόχρονα, η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων ήταν οξύτατη, ενώ έκανε πολλές αναφορές προσωπικά στον κ. Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για ακροδεξιά πολιτική και για ντε φάκτο αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ. Κεδίκογλου προέτρεψε τον κ. Τσίπρα μα ρωτήσει τον ελληνικό λαό εάν επιθυμεί αυτή την ώρα εκλογές.