Με Σαμαρά σήμερα ο Αναστασιάδης

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Η επίσημη υποδοχή του έγινε στο Διεθνή Αερολιμένα από τον πρωθυπουργό. Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σήμερα στις 12.30 ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνομιλίες με το πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Το απόγευμα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Τον Κύπριο πρόεδρο θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ήδη, το απόγευμα της Κυριακής ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μ.Σαρρής συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα με αντικείμενο το κυπριακό μνημόνιο και τις κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών που έχουν έντονη παρουσία στην Ελλάδα.