Απάντηση Μητρόπουλου στο δημοσίευμα των “Νέων” για έλεγχο του ΣΔΟΕ

Απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στα «ΝΕΑ» έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ ελέγχει τα οικονομικά του βουλευτή. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστείτο δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια (1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα: Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό, Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου, Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 – 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει. Τα αναφερόμενα έγγραφα θα σας σταλούν σε επόμενο Δ.Τ. σύντομα».
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκεται σε μια υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων, τα οποία πήρε ως αμοιβή. Η υπόθεση μετράει 14 χρόνια και εκτυλίχθηκε το 1999 οπότε ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε αμοιβή 1.000.000 δολαρίων για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και για το οποίο φέρεται να μην έκοψε απόδειξη. Εκτός αυτού, ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του, οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. Οι δύο δικηγόροι δικαιώθηκαν και εισέπραξαν το ποσό τους, όμως τελικά το Δημόσιο δεν πήρε τίποτα από όλη τη διαδικασία. «Το ΣΔΟΕ που έγινε κοινωνός της υπόθεσης μόλις το 2009 έψαξε σχολαστικά το θέμα και τώρα κάλεσε τον Αλέξη Μητρόπουλο για τα περαιτέρω», καταλήγει το δημοσίευμα.