Μελβούρνη και Σίδνεϊ ντύνονται στα γαλανόλευκα

Το προσεχές Σαββατοκύριακο η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ θα ντυθούν και πάλι στα γαλανόλευκα για τα Ελληνικά Φεστιβάλ.
Στη Μελβούρνη ξεκινά το φεστιβάλ «Αντίποδες» στην «ελληνική» Lonsdale Street.

Και φέτος, που είναι έτος εκλογών, στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα παραστούν η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, και πολυάριθμοι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί πολιτικοί.

Μετά την επίσημη έναρξη θα ακολουθήσει δωρεάν υπαίθρια συναυλία με το Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Αντίποδες» παρουσιάστηκε σήμερα.

(Ο «Νέος Κόσμος» της Πέμπτης θα φιλοξενήσει πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ «Αντίποδες» και στο Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ).
Στο Σίδνεϊ έγινε την περασμένη Πέμπτη η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός στο ημερολόγιο των εκδηλώσεων της μεγαλύτερης αυστραλιανής πόλης και είναι ένα από τα πιο μεγαλύτερα, μακροβιότερα και δυναμικότερα πολιτιστικά Φεστιβάλ της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Σίδνεϊ, κ. Βασίλειος Τόλιος με τη σύζυγό του, ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος, κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι ελληνικών και αυστραλιανών Αρχών, δήμαρχοι, χορηγοί, καλλιτέχνες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλοι προσκεκλημένοι.

«Η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Αυστραλίας και έχει συνεισφέρει στη γρήγορη ενσωμάτωση των κοινωνικών ομάδων στην αυστραλιανή κοινωνία»

αναφέρθηκε στην εκδήλωση.
Η πρόεδρος του Φεστιβάλ, κ. Νία Καρτέρη, αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς των χορηγών, ενώ τιμήθηκαν οι χορηγοί του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ και έλαβαν αναμνηστικές πλακέτες για τη συμμετοχή και την προσφορά τους στο θεσμό.

Το Σαββατοκύριακο, 16-17 Μαρτίου 2013 στο Darling Harbour, στο κέντρο του Σίδνεϊ, θα δοθεί η δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες άτομα να πάρουν γεύση από Ελλάδα με χορό και ζωντανή ψυχαγωγία με κορυφαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ομογένειας και (την Κυριακή) με τον δημοφιλή Μιχάλη Χατζηγιάννη και πολλές άλλες εκπλήξεις.

* Φωτογραφία πρώτης σελίδος,

Από την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ “Αντίποδες”.  Από αριστερά οι κ.κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας και ο υπουργός Πολυπολιτισμού και Φυσικών Πόρων της Βικτώριας κ. Νίκος Κότσιρας

Πηγή: Neoskosmos.com