Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά με την τρόικα

Χωρίς τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε η αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να τονίζει σε δηλώσεις του ότι επήλθε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όμως η τελική συμφωνία θα επιτευχθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
«Υπήρξε σημαντική πρόοδος σε όλα τα θέματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε πολύ κοντά σε όλα τα θέματα», τόνισε και πρόσθεσε πως όλα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά θα κλείσουν όλα μαζί ως πακέτο, όταν η αποστολή επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής τις επόμενες ημέρες. Η δόση είναι διασφαλισμένη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, παρά τη διαβεβαίωση του, δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής το πότε θα εκταμιευτεί.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα θα αποχωρήσει αύριο από την Ελλάδα για να επιστρέψει στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Ο υπουργός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με το ποια θέματα μένουν ανοιχτά και αρκέστηκε στο να πει πως «είμαστε πολύ κοντά σε όλα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας πούμε».

Στη σύσκεψη βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Το παρών δεν έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Νωρίτερα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και οι κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες των κρίσιμων ζητημάτων που παραμένουν ανοικτά μέχρι και σήμερα.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Γιάννης Στουρνάρας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες αφού παραμένει χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για θέματα όπως οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων και η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερους όρους για τους φορολογούμενους.