Όταν ο Γιώργος συνάντησε τον Μπιλ – ΦΩΤΟ

Για τις προσπάθειες που κάνει μαζί με τους Έλληνες της Διασποράς να προσελκύσει επενδύσεις για την Ελλάδα συζήτησε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με τονΓιώργο Παπανδρέου.

Συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη και ο Μπιλ Κλίντον υπογράμμισε την πρόθεσή του να συμβάλλει σε αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, καθώς η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των διεθνών επαφών του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Μπιλ Κλίντον για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.

Κοινή ήταν η εκτίμηση, ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταβάλλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Συμφώνησαν ότι αν και η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα έχει αποφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα και μάλιστα, σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, εντούτοις το πραγματικό κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την βελτίωση της ζωής των πολιτών δεν είναι η λιτότητα, αλλά η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ www.papandreou.gr