Ησυχαστήριο στο νησί της Αποκάλυψης

Μετά την Αντίπαρο και την πολυτελή βιλα που διαθέτει εκεί, κάποιες από τις ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού θα απολαμβάνει και την Πάτμο. Εκεί ο δημοφιλής ηθοποιός Toμ Χάνκς με την Ελληνοαμερικανίδα σύζυγο του Ρίτα Ουίλσον φτιάχνουν ένα αρχιτεκτονικό παλάτι, στα αρχιτεκτονικά πρότυπα της περιοχής. Ένα ησυχαστήριο στο νησί της Αποκάλυψης…

Έχοντας βαθιά πίστη, τόσο αυτός όσο και η σύζυγος του επισκέφτηκαν πριν από αρκετά χρόνια την «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου», όπως πολλοί αποκαλούν την Πάτμο. Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που θεωρείται από τις πλέον θαυματουργές. «Γνωρίζω ότι κατά καιρούς έχει επισκεφτεί το μοναστήρι και έχει αναπτύξει μια ζεστή σχέση με τον ηγούμενο Αντύπα. Ιδιαίτερα ταπεινοί άνθρωποι, επισκέπτονται την Ιερά Μονή όπως όλοι οι πιστοί που θέλουν να πάρουν την ευλογία του Αγίου», δήλωσε στη Real life ο πατήρ Ισίδωρος, της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το ζευγάρι έδειξε ενδιαφέρον για αγορά γης ή σπιτιού εκεί. Ο διάσημος ηθοποιός και η σύζυγος του άρχισαν να βλέπουν έτοιμα σπίτια, με σκοπό να αγοράσουν κάποιο από αυτά. Πριν από τρία χρόνια όμως κατέληξαν στην αγορά ενός ημιτελούς σπιτιού που είδαν και ξετρελάθηκαν, γοητευμένοι κυρίως από την θέα στο απέραντο γαλάζιο. Το σπίτι αυτό, το οποίο μόλις είχε αρχίσει να ανεγείρεται, βρίσκεται κοντά στη Σκάλα και σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι της Πάτμου. Πρόκειται για υπερυψωμένο οικόπεδο με κτίσμα τριών επιπέδων.

 

Zougla.gr