Μητροπολίτης Πειραιώς για Πάπα: Ποιος νομίζεις ότι είσαι και αναγορεύεις τον εαυτό σου σε Θεό;

Λάβρος κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των εθίμων της για την ενθρόνιση του Πάπα εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 αμφισβήτησε την ιστορική σύνδεση του Παπικού θρόνου με τον Απόστολο Πέτρο τονίζοντας ότι αμφισβητείται ιστορικά τον εάν ποτέ βρέθηκε ο Απόστολος Πέτρος στη Ρώμη.

«Ο διάδοχός του λοιπόν έχει τις αυτές προνομίες που είχε εκείνος. Αυτό είναι το περίφημο “Πέτρειο δόγμα”, το οποίο δεν έχει καμία αγιογραφική θεμελίωση και καμία Κανονική θεώρηση, δηλαδή στην Αγία Γραφή πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Συνεπώς αν θέλουμε να θεραπεύσουμε τα πραγματα πρέπε να αντιμετωπίσουμε την αιτία και λιγότερο το αποτέλεσμα. Αν δεν θεραπευθεί η αιτία δεν θεραπέυεται το αποτέλεσμα. Μπορεί κάτι που στηρίζεται σε ψεύδος να έχει αγαθό αποτέλεσμα; Ποιός είσαι εσύ που αναγορεύεις τον εαυτό σου σε Θεό; Ένας άνθρωπος που υπόκειται στη φθορά και στο θάνατο. Αλάθητος και εξουσιαστής των πάντων..Τι σχέση έχουν αυτά με το Χριστό που πέθανε στο Σταυρό για τη Σωτηρία του κόσμου;» ήταν τα λόγια του μητροπολίτη Πειραιώς.

Εντονα επικριτικός εμφανίστηκε και για το Βατικανό αναφέροντας ότι έχει γίνει κράτος με υπουργούς, πρέσβεις, στρατό, οικονομικές διασυνδέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το «εκκλησιαστικό γεγονός», ενώ κατακεραύνωσε και τον απερχόμενο Πάπα, Βενέδικτο, για τον οποό ανέφερε ότι αγιοκατέταξε τον Ιωάννη Παύλο Β’ παρά το γεγονός ότι «είχε συγκαλύψει μεθοδικά δεκάδες χιλιάδων ειδεχθών κακουργηματικών πράξεων παιδεραστίας».

Πηγή:  iefimerida.gr