«Οδύσσεια» για ένα κομμωτήριο: Από τον Όλι Ρεν… στον Άννα και τον Καϊάφα

Δύο χρόνια προσπαθεί όχι μόνο να αποδείξει ότι τα «κλειστά» επαγγέλματα στην Ελλάδα δεν άνοιξαν ποτέ αλλά και να «σπάσει» τον παραλογισμό της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Η διαμαρτυρία του έφτασε μέχρι και τον Όλι Ρεν, ο οποίος μάλιστα του απάντησε. Τον ενημέρωσε με επιστολή του ότι εξετάζεται το αίτημά του και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να δοθεί λύση.Έχουν περάσει έξι μήνες και σε πείσμα του ευρωπαίου επιτρόπου το ελληνικό κράτος με τη σειρά του τον ενημερώνει: «Έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν».

Προσπαθεί να ανοίξει κομμωτήριο αλλά δεν του το επιτρέπουν

Ο κερκυραίος κομμωτής Σπύρος Πρίφτης επιχείρησε να ανοίξει δική του επιχείρηση στο νησί. Ως απόφοιτος εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών έμαθε για το άνοιγμα του επαγγέλματος του και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το επάγγελμα στην ουσία παραμένει μέχρι και σήμερα «κλειστό», αφού χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσίας για όσους είναι απόφοιτοι εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών.

Μετά την επικοινωνία που είχε με τις Βρυξέλλες και τις επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εξετάζεται το αίτημά του, ο κ. Πρίφτης έλαβε έγγραφο από το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο, το γραφείο του υπουργού ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Δημοσιας Υγείας και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής για το αίτημά του.


Αφού ενημερώθηκαν του απαντούν: «Έτσι είναι ο νόμος»

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Πρίφτης έλαβε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

Το Υπουργείο τον ενημερώνει για αυτό το οποίο εξ αρχής αφορούσε η διαμαρτυρία του: «Αναφορικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κουρέα οι όροι και οι προϋποθέσεις καθορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 133/2005.

Προκειμένου να ασκήσει κάποιος το επάγγελμα οφείλει να κατέχει βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος η οποία χορηγείται από την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου».

Και τον παραπέμπει στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δει αν και πώς μπορεί να … αναγνωρίσει το πτυχίο του.

Κάτι που ήδη έχει προσπαθήσει πριν από πολλούς μήνες και το υπουργείο Παιδείας με τη σειρά του τον ενημέρωσε ότι …. βρίσκονται στη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων

Πηγή: Newpost.gr