Στις 7 κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης

– Η τρόικα έχει ενημερωθεί και είναι κατ’ αρχήν σύμφωνη – Στις 19.00 το σχέδιο κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής – Στάση αναμονής από το Eurogroup – Ενδεχομένως να γίνει έκτακτη συνεδρίαση

www.newsit.com.cy

Το επτασφράγιστο μυστικό που κρατάει καλά κρυμμένο η κυπριακή πολιτική ηγεσία, δεν περιλαμβάνει τίποτα από δεν ξέρουμε και το βασικότερο είναι ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αλλά και δηλώσεις όπως του προέδρου της Κυπριακή Βουλής, δεν περιλαμβάνει και κούρεμα που υποτίθεται ότι είναι απαράβατος όρος της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, το σχέδιο περιλαμβάνει:

– Την δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου το οποίο θα περιλαμβάνει:
– Το Ταμείο Αλληλεγγύης στο οποίο θα συγκεντρωθούν εκεί τα χρήματα τα οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει για παράδειγμα η Εκκλησία αλλά και
– Το ταμείο που θα συγκεντρώσει όλα τα αποθεματικά από τα ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών

Επίσης θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» της Λαϊκής Τράπεζας σε καλή και κακή.

Στην πρώτη, στην “καλή” τράπεζα, θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία και οι ασφαλισμένες καταθέσεις έως 100.000 ευρώ ενώ στην άλλη την “κακή” τράπεζα, μεταφέρονται τα κακά στοιχεία θα γίνουν εκκαθαρίσεις και μετά θα επιστραφεί ότι περισσεύει στους λοιπούς καταθέτες.
Στην κακή τράπεζα θα περιληφθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάποια περιουσιακά στοιχεία.

Οι πληροφορίες από την Κυπριακή κυβέρνηση λένε ότι η τρόικα έχει ενημερωθεί για το νέο αυτό σχέδιο και είναι κατ’ αρχην σύμφωνη. Από την πλευρά των τροικανών τηρείται σιγή ιχθύος.